Ekstra Bladet

FRYGTELIGT EFTERSPIL: FAN ERKLAERET DØD

En fan af Hertha Berlin er afgået ved døden som følge af de skader, han pådrog sig ude foran stadion efter den første nedrykning­skamp mellem Hertha og HSV i maj

- MAYA STOLTZE WESTANDER maya@eb.dk

En skygge har lagt sig over tysk fodbold.

Hertha Berlin meddelte i går i en pressemedd­elelse, at en af klubbens fan er gået bort som følge af skader, han pådrog sig i forbindels­e med nedrykning­splayoff-kampen mellem Hertha Berlin og Hamburger SV 19. maj.

– Det var med stor forfaerdel­se, at vi må meddele døden af en Hertha-fan, der er bukket under for sine skader efter første kamp mod Hamburger SV, skriver Hertha Berlin.

Ifølge tyske Der Tagesspieg­el er der tale om en 55årig mand, der pådrog sig store hovedskade­r, da han efter kampen kom i karambolag­e med en person ude foran stadion.

Vedkommend­e var passager i en bil, men steg ud og slog Hertha Berlin-fanen med en knytnaeve.

Han ramte med baghovedet i asfalten, og kilder taet på ham fortaeller, at han siden haendelsen har vaeret i konstant koma.

Tirsdag vurderede ekspertern­e på den neurologis­ke specialkli­nik, manden var indlagt på, at hans liv ikke stod til at redde.

Gerningsma­nden flygtede

Vedkommend­e, der slog den 55-årige ned, flygtede ifølge Der Tagesspieg­el fra gerningsst­edet ved Olympiasta­dion til fods. Vidner fortaeller, at han bar en trøje med et Hansa Rostock-logo.

Chaufføren af bilen, der var en sort BMW med Rostock-plader, kørte videre.

Hertha Berlin sender i deres pressemedd­elelse tanker til familien, og opfordrer yderligere vidner til at kontakte politiet.

– Vores dybeste medfølelse går til alle familiemed­lemmerne.

– Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt, for fuldt ud at efterforsk­e denne forbrydels­e, der skal fordømmes.

– Vi opfordrer vidner til at kontakte Berlins politi, lyder det afsluttend­e fra Hertha Berlin.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? På stadion var stemningen taendt, da Hertha Berlin tog imod Hamburger SV i den første nedrykning­splayoffka­mp.
FOTO: RITZAU SCANPIX På stadion var stemningen taendt, da Hertha Berlin tog imod Hamburger SV i den første nedrykning­splayoffka­mp.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark