Ekstra Bladet

Tony Siragusa er død – 55 år gammel

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

Onsdag var en sort, sort dag for NFL-holdet Baltimore Ravens.

Først kom den tragiske nyhed om 26-årige Jaylon Fergusons alt for tidlige død, og senere onsdag måtte holdet så også meddele, at en af de tidligere stjerner var afgået ved døden.

Der er tale om 55-årige Tony Siragusa, der spillede 12 saesoner i NFL og var med til at vinde Super Bowl med Ravens i 2000.

NFL har også delt nyheden om dødsfaldet på Twitter.

En kriger

– NFL-familien sørger over tabet af den store Tony ’Goose’ Siragusa. Vores tanker er med hans familie og elskede i denne svaere tid, lyder det.

Tony Siragusa har skabt sig et eftermaele som en af sportens helt store personligh­eder, og det er også tunge ord, han får med på vejen fra sin tidligere traener Brian Billick.

– Der var ingen som ’Goose’, indleder han med henvisning til Tony Siragusas kaelenavn.

– En kriger på banen og et samlingspu­nkt for holdet med et givende og generøst hjerte, som hjalp holdkammer­ater og samfundet mere, end de fleste ved.

– Vi havde ikke vundet Super Bowl uden ham. Det er en chokerende og trist nyhed, og vores hjerter går ud til Kathy og resten af Siragusa-familien, siger han med henvisning til Tony Siragusas hustru Kathy Giacalone.

Han efterlader sig desuden tre børn.

Nøglerolle

Karrierens første syv saesoner spillede han i Indianapol­is Colts, inden han skiftede til Baltimore Ravens, hvor han som naevnt fejrede den ultimative triumf i 2000.

Her havde han en nøglerolle i forsvaret som defensive tackle.

Tony Siragusa stoppede karrieren i 2001, men blev efterfølge­nde ekspert på Fox’ NFL-daekning fra 20032015. Han har desuden medvirket i flere afsnit af tv-serien The Sopranos, hvor han spiller et medlem af den kriminelle Tony Sopranos familie.

Årsagen til dødsfaldet er endnu ikke blevet offentligg­jort.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Tony Siragusa fejrer Super Bowl-sejren i 2000.
FOTO: RITZAU SCANPIX Tony Siragusa fejrer Super Bowl-sejren i 2000.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark