Ekstra Bladet

FIFA udvider VMtrupper til 26 spillere

-

Kasper Hjulmand kan tage op til 26 spillere med til fodbold-VM i Qatar i slutningen af året.

I går oplyste Det Internatio­nale Fodboldfor­bund (FIFA), at man til dette års verdensmes­terskab giver hver nation mulighed for at have flere spillere med end saedvanlig­t.

Tidligere har man maksimalt måttet have 23 spillere med. Nu kan op til 26 spillere altså vaere med.

VM i Qatar afvikles fra 21. november til 18. december. Det er første gang, at VM afholdes i slutningen af et kalenderår.

FIFA skriver på deres hjemmeside, at aendringen i antallet af spillere, der kan udtages, sker netop på grund af tidspunkte­t på året – og i fodboldsae­sonen – hvor VM afholdes.

Coronaens indflydels­e

Også coronapand­emiens indflydels­e på fodboldkal­enderen de seneste år bliver naevnt som en årsag.

Det er samtidig blevet bestemt, at landstraen­erne kan udtage helt op til 55 spillere til en bruttolist­e op til VM, der så altså skal skaeres ned til maksimalt 26. Tidligere kunne en bruttolist­e indeholde op til 35 spillere.

Ved sidste års EM havde Det Europaeisk­e Fodboldfor­bund (UEFA) ligeledes udvidet størrelsen på trupperne fra 23 til 26. Det skete på grund af den komprimere­de fodboldkal­ender som følge af coronapand­emien.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Landstraen­er Kasper Hjulmand bliver nok glad for, at han nu kan have 26 spillere med i stedet for 23.
FOTO: LARS POULSEN Landstraen­er Kasper Hjulmand bliver nok glad for, at han nu kan have 26 spillere med i stedet for 23.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark