Ekstra Bladet

40.321 GRUNDE TIL AT GRINE

Uhørt mange har allerede startet en vaelgererk­laering til Støjbergs nye parti

- BERTIL B. FRUELUND bef@eb.dk

Antallet af borgere, der har startet en vaelgererk­laering til Inger Støjbergs nye parti, Danmarksde­mokrater-ne, eksplodere­r.

Ifølge Jyllands-Posten har ikke mindre end 40.321 begyndt en erklaering.

Det skriver Bolig- og Indenrigsm­inisteriet til avisen.

De skal nu genbekraef­te deres erklaering, inden den taeller. Samlet skal Inger Støjberg bruge lige under 21.000 godkendte vaelgerer-klaeringer for at blive opstilling­sberettige­t til Folketinge­t.

Partinavne­t Danmarksde­mo-kratierne blev først godkendt tirsdag, og derefter er vaelgererk­laeringer-ne vaeltet ind med hidtil uset hastighed.

Stadig kun Støjberg

Det tog eksempelvi­s Lars Løkke Rasmussens Moderatern­e fra juni til september at nå de 20.182 erklaering­er.

Alternativ­et-udbryderne fra Frie Grønne skulle bruge mere end et år.

Og det tog Kristendem­o-kraterne fra valget i juni 2019 til starten af august samme år at nå dem. Hvilket var rekord for partiet, der grundet sin manglende evne til at komme over spaerregra­ensen er traenet i at indsamle dem.

Officielt lancerede den dømte, tidligere udlaending­eog integratio­nsminister sit parti torsdag på Hvidsten Kro i Kronjyllan­d. Partiet har vaeret ventet laenge, men Inger Støjberg har talt udenom i månedsvis.

Endnu består partiet kun af hende, men der bliver spekuleret voldsomt i, om de mange udbrydere fra Dansk Folkeparti vil melde sig ind.

Samt om Dansk Folkeparti­s tidligere formand Kristian Thulesen Dahl kan finde på at springe fra borde for at entrere Dan-marksdemok­raterne.

Det vil ifølge politisk kommentato­r Hans Engell vaere afgørende, at flere kommer ind i projektet.

For det er et stort arbejde at starte et parti.

– Det er et stort stykke praktisk arbejde, der ligger foran hende.

– Og skal hun gøre det med sig selv, tre studenter-medhjaelpe­re, en lommetyv og to frivillige, så bliver det svaert, siger han og fortsaette­r:

– Men tiden er knap, hvis der kommer valg til efteråret. Hvert minut taeller for hende. Så Inger kommer på sit livs opgave her.

Har fået kritik

Men tiden er knap, hvis der kommer valg til efteråret. Hvert minut taeller for hende

Samtidig vil Inger Støjberg nu blive mødt med krav om at have holdninger og politik for andet end sin absolutte hjemmebane, udlaending­epolitikke­n.

Allerede torsdag fik hun kritik for ikke at have meget politisk indhold på hylderne.

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Inger Støjberg og Danmarksde­mokraterne ser ud til at opnå det nødvendige antal vaelgererk­laeringer – og lidt til – i rekordtemp­o.
FOTO: PER LANGE Inger Støjberg og Danmarksde­mokraterne ser ud til at opnå det nødvendige antal vaelgererk­laeringer – og lidt til – i rekordtemp­o.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark