Ekstra Bladet

DET ER BLEVET FOR MEGET

Peter Skaarup har meldt sig ud af Dansk Folkeparti, som han var med til at stifte, og slår sig i stedet sammen med Støjberg

- EMMA BUUS MOSEGAARD buus@eb.dk

Man har laenge talt om nedsmeltni­ng i Dansk Folkeparti. Nu er det mere sandt end nogensinde.

Peter Skaarup, gruppeform­and, mastodont og den evigt trygge klippe i partiet, har forladt den efterhånde­n synkende skude.

– Det er blevet for meget nu, fastslår Peter Skaarup i et interview med Ekstra Bladet.

Han kalder sig selv ’ubrydeligt loyal’ over for formaenden­e i årenes løb, som han har sagt det så mange før. Men nu er det altså slut. Det er der flere årsager til.

– For første gang nogensinde skulle vi have en afstemning om posten som gruppeform­and, da Morten Messerschm­idt trådte til.

– Det gjorde det svaert at få stridende parter til at tale sammen og udføre opgaven som gruppeform­and, siger Peter Skaarup, der genvandt posten efter afstemning­en.

– Føltes det personligt, at han ville have din post til afstemning?

– Ja, det føltes sådan, at jeg ikke var med på holdet.

At en anden skulle vaere i front på holdet. Jeg synes ikke, at jeg havde gjort noget for, at det skulle ende der. Tvaertimod.

Føler sig ikke inddraget

Der er flere årsager til, at Peter Skaarup forlader Dansk Folkeparti.

En af episoderne var, da Morten Messerschm­idt og Pia Kjaersgaar­d ifølge Skaarup kørte en hetz mod den tidligere formand Kristian Thulesen Dahl, da han ikke mødte op til valgfest efter folkeafste­mningen om forsvarsfo­rbeholdet. I den affaere blev han ikke inddraget, siger han.

– Har du følt, du ikke var vaerdsat den seneste tid?

– Jeg føler, at jeg ikke er blevet inddraget i centrale beslutning­er. Der foregår ting uden om mig, og det kan jeg godt forstå nogle gange, men så må man også bare sige, at så er det nok tiden til at bryde op. Så kan jeg ikke som gruppeform­and samle partiet, og det er jo det, jeg hele tiden har villet gøre.

Pia har også et ansvar – Du har dannet makkerpar med Pia Kjaersgaar­d i mange år. Hvad gør du dig af tanker om hende lige nu?

– Hun har jo vaeret en enorm drivkraft gennem alle årene. Men jeg synes nok, at hun har haft svaert ved at finde rollen, efter at hun stoppede som formand for Folketinge­t. – I politik er det vigtigt, at man kigger fremad. Det dur ikke, at man haenger sig fast i, hvad der gik galt og beskylder andre for ikke at have vaeret gode.

– Har hun et ansvar for den situation, partiet er i nu?

– Vi har alle et medansvar. Det har jeg også. Men det har Pia Kjaersgaar­d også, og det har hun måske lidt svaert ved at tage på sig. Hun er en fantastisk personligh­ed, og det skal man også anerkende, siger Skaarup, der nu vil slå pjalterne sammen med Inger Støjberg.

Jeg synes ikke, at jeg havde gjort noget for, at det skulle ende der. Tvaertimod

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Baegeret flød over
Peter Skaarup føler, at han er blevet holdt uden for centrale beslutning­er i Dansk Folkeparti på trods af sin rolle som gruppeform­and.
FOTO: HENNING HJORTH Baegeret flød over Peter Skaarup føler, at han er blevet holdt uden for centrale beslutning­er i Dansk Folkeparti på trods af sin rolle som gruppeform­and.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark