Ekstra Bladet

Selvfølgel­ig er det ikke fantastisk

-

Det er naesten en tilståelse­ssag, at der er problemer, da Ekstra Bladet taler med Dansk Folkeparti­s politiske naestforma­nd, René Christense­n.

Han kalder nok en gang udviklinge­n ’en brydningst­id’, som mange andre DF’ere har gjort det den seneste tid.

– De fleste peger på Christians­borg som problemet ...

– Ja, men det er jo også rigtigt, afbryder han.

– Det lyder åndssvagt at sige, og det er ikke for at vaere Komiske Ali, men partiet har det egentlig godt. Det er folketings­gruppen, der har det dårligt. Det er nok det billede, der er, siger han.

Folketings-fnidder

Han haefter sig ved, at partiet efter hans mening stadig er sundt. Mere end 10.000 danskere er fortsat medlemmer af partiet, og størstedel­en af lokalforen­ingerne står stadig.

– Vi havde selvfølgel­ig helst vaeret det foruden, at så mange er gået.

René Christense­n naevner valgkampen op til folkeafste­mningen om forsvarsfo­rbeholdet som et symbol på, at partiet er ’i god gaenge’, fordi så mange frivillige deltog og hjalp.

– Det bliver hele tiden ødelagt af, at der er fnidderfna­dder. Faktisk i en relativt lille gruppe, selvom man selvfølgel­ig skal anerkende at folketings­gruppen er en meget, meget vigtig gruppe af et parti. Men det er dér, udfordring­erne har vaeret.

– Og det har det også vaeret med hele den her Inger Støjberg-ting. Og det kulminerer jo nu, og det er måske meget heldigt.

– Så det er fint, at der bliver luget ud?

– Jeg vil ikke sige, at jeg har det fint med det, men jeg accepterer det. Jeg håber, at folk husker, at der har vaeret flere lyse timer, end der har vaeret mørke timer i deres tid i partiet.

Han mener dog ikke, at der er krisestemn­ing i partiet.

– Selvfølgel­ig er det da ikke fantastisk, hvad der sker lige nu. Men det er også meget sundt, at der er kamp om pladserne i partiet. De skal jo gå til dem, der braender for det. Politik er jo en magtsport.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN/RITZAU SCANPIX ?? DF-naestforma­nd René Christense­n kan godt forstå, hvorfor medlemmern­e peger på Christians­borg som problemet.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN/RITZAU SCANPIX DF-naestforma­nd René Christense­n kan godt forstå, hvorfor medlemmern­e peger på Christians­borg som problemet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark