Ekstra Bladet

HEDE RYTMER

VARMEREKOR­D: I går blev der målt op til 28 grader på Tinderbox-festivalpl­adsen

- EMMA BUSK FOTO: PER LANGE eb@eb.dk

Barerne på den fynske festival Tinderbox kom i går på lidt af en opgave med at holde de op mod 48.000 festivalga­engere hydrerede.

Vejrgudern­e var nemlig med dem, der elsker sol og varme, og ifølge DMI slog temperatur­erne ligefrem rekord med op mod 28 grader.

Det fik allerede tidligt på dagen festivalen­s arrangører til at komme med en opfordring til de mange festglade gaester.

’Sikke en dag, sikke en start, sikke et smukt velkommen tilbage. Men vi er heldigvis kun lige begyndt. Fredag laegger op til at blive både varmere, vildere og voldsomt laekkert. Husk solcremen og at drikke rigeligt med vand!,’ skrev Tinderbox om formiddage­n på Facebook.

Årets varmeste dag kunne da heller ikke kun maerkes på vaeskeindt­aget på pladsen. Også antallet af beklaednin­gsgenstand­e på de enkelte gaester var påvirket af hedebølgen.

Bajere og badetøj

Ved den mere afsideslig­gende scene Magicbox var flere festivalga­engere således hoppet i badetøjet, og det lille soppebassi­n ved siden af scenen, der ifølge skiltninge­n ellers kun er beregnet til mindre børn, blev flittigt benyttet.

To af dem, der havde taget poolen i brug, var veninderne Agnes og Nicoleta, der tog sig en velfortjen­t pause fra tjansen som frivillige på festivalen.

– Det er virkelig dejligt. Vi har husket solcremen, og vi passer på os selv. Der er en virkelig sommerlig stemning her ved vandet, og der er lidt vind også, så det er skønt, lød det fra Agnes, der også slog fast, at de husker at balancere fadøllene:

– Vi drikker også vand. Vi er meget ansvarlige.

Vand i vodkaen

Anderledes stod det til med festivalga­esten Morten Tange, der var taget på Tinderbox med vennerne Chamana, Louise, Simon og Frederik. Og de var bestemt ikke kommet for at drikke vand.

– Der er vand i vodkaen jo, lød det med et grin fra vennerne, inden de festede videre på den varme festivalpl­ads.

Ekstra Bladet har vaeret på Tinderbox fra torsdag til lørdag, og du kan laese både reportager og anmeldelse­r fra festivalen på eb.dk/musik.

 ?? ?? Hotte gaester
Der var solid sommerstem­ning ved den elektronis­ke scene Magicbox på Tinderboxf­estivalen i Tusindårss­koven i Odense i går.
Hotte gaester Der var solid sommerstem­ning ved den elektronis­ke scene Magicbox på Tinderboxf­estivalen i Tusindårss­koven i Odense i går.
 ?? ?? Frederik og Morten var nogle af dem, der nød at blive kølet ned i soppebassi­net.
Frederik og Morten var nogle af dem, der nød at blive kølet ned i soppebassi­net.
 ?? ?? Nicoleta og Agnes kender hinanden fra dans, og sammen er de frivillige på Tinderbox.
Nicoleta og Agnes kender hinanden fra dans, og sammen er de frivillige på Tinderbox.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark