Ekstra Bladet

Rørt Troelsgaar­d: Det var på tide

-

Tårerne pressede sig på hos bundrutine­rede Sanne Troelsgaar­d, da de danske kvinder gik ind i Parken for første gang nogensinde – og igen da de mere end 21.000 tilskuere skrålede med på nationalsa­ngen.

Den 33-årige midtbanesp­iller har 165 landskampe og 14 år bag sig på det danske landshold, så hun synes også, det var på tide, at hun fik lov.

– Det er på tide, vil jeg sige, at jeg kommer ind i Parken og spiller for mit land. Men jeg synes, vi er det vaerd. Dansk kvindefodb­old fortjener at få sådan en følelse.

– Du siger, det er på tide. Har de vaeret for laenge om at give jer lov?

– Ja, det synes jeg faktisk. Men nu har vi prøvet det, og jeg synes ikke, det skal vaere en engangsfor­estilling. Vi er glade for Viborg Stadion, og vi ved, det er vores hjemmebane. Men vi har også hørt, at nogle københavne­re gerne vil have os herover, og det lykkedes heldigvis i aften. Det har vi ønsket de seneste år, lød det fra Sanne Troelsgaar­d, der ikke tøvede med at skubbe oplevelsen op på siden af EM-finalen i 2017.

Landstraen­er Lars Søndergaar­d løftede lidt af sløret for, hvordan kampen i Parken kom i stand.

– For et par år siden sagde jeg til Peter Møller: Peter, tror du ikke, det er muligt, at hvis vi kvalificer­er os til EM, at vi kan gøre noget for at komme i Parken. Der skulle noget ekstraordi­naert til, for vi skulle jo ikke ind og spille for 2000. Så med hjaelp fra ham er det lykkedes, fortalte Lars Søndergaar­d, der også havde roser til resten af DBU for at stable kampen på benene.

Lars Søndergaar­d glaedede sig også over, at udskaeldte Nadia Nadim slap for alt for mange buhråb, da hun kom på banen med en halv time igen.

– Jeg havde ikke forventet en buhen af hende. Uanset hvad, så har det også vaeret et pres for hende. Hun var nervøs i dag – også for at skulle ind. Hun har vaeret ydmyg, så jeg under hende, at der kommer lidt solstråleh­istorie ud af det, lød det med henvisning til oplaegget i overtiden.

sc

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Sanne Troelsgaar­d er garant for fight, når hun spiller for Danmark.
FOTO: LARS POULSEN Sanne Troelsgaar­d er garant for fight, når hun spiller for Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark