Ekstra Bladet

GO’ ØL MERE ØL I SOMMERLAND­ET

-

OLE MADSEN

Chefredakt­ør for ØLentusias­teN, Danske Ølentusias­ters medlemsbla­d

Ølsommelie­r, Underhånds­brygmester i Nordisk Haandbrygg­erakademi, AEresmedle­m i Haandbrygg­erlauget af 1970, Medstifter af Danske Ølentusias­ter

Jeg fortsaette­r med fokus på godt øl i sommerland­et

Rigtigt mange bryggerier åbner op for ølsmagning­er, rundvisnin­ger og eller begge dele når sommersaes­onen først er i fuldt flor. Ølturismen lever i bedste velgående mange steder rundt i Danmark, og hvorfor ikke hellere besøge et bryggeri frem for et museum.

Thisted Bryghus

❘ sommeruger­ne 26-32 tilbydes der rundvisnin­g og ølsmagning på Thisted Bryghus hver tirsdag, onsdag og torsdag. Her kan man opleve det helt nye og moderne bryghus og tapperi i fuld produktion og se lageret i de smukke, gamle bryghusbyg­ninger.

Krenkerup Bryggeri

Hele sommeren slår Krenkerup Bryggeri på Krenkerup Gods dørene op, og inviterer indenfor til rundvisnin­ger i bryggeriet­s allerhelli­gste. ❘kke nok med det, der er også mulighed for frokost. På Traktørste­det, der har åbnet alle ugens dage i sommerperi­oden kl. 12-18, tilbyder man små retter og velskaenke­t fadøl.

Hvide Sande Bryghus

Hvide Sande Bryghus ligger i Auktionsga­de 9 i Hvide Sande i et tidligere fiskepakhu­s, hvor de lokale fiskere fik pakket dagens fangst inden, at fiskene fortsatte ud på danskernes middagsbor­de. ❘ dag kan du besøge bryggeriet og se en lille del af fortidens fiskerhist­orie fra Vestkysten. Hver tirsdag er der rundvisnin­g, men bryghusets nye taproom/bottleshop, er åbnet hele sommeren, hvor du kan få serveret en laekker kold fadøl og bryghusets egne drikkeklar­e safter.

Fanø Bryghus

Fanø Bryghus’ populaere åbne smagninger er tilbage igen i år. Tirsdag og torsdag i ugerne 2631 kan du deltage i smagning af fem dejlige øl, krydret med historiern­e bag øllet, om Fanø og livet ved Vestkysten. Men ellers kan man også besøge Fanø Bryggeris hyggelige taproom, som har åbnet alle ugens dage fra kl. 11.

Herslev Bryghus

Herslev Bryghus der ligger 9-10 kilometer nordvest for Roskilde har også etableret et taproom og en café. Her kan du nyde velskaenke­de fadøl fra 11 haner – og byde familie og venner på en laekker hjemmelave­t frokost med lokale specialite­ter

Der er åbent onsdag, torsdag og søndag kl. 12-18 – fredag og lørdag kl. 12-20.

Ølturismen lever i bedste velgående mange steder rundt i Danmark

 ?? FOTO: THISTED BRYGHUS ?? Det 120 år gamle Thisted Bryghus har fået et nyt moderne bryggeri. I sommeruger­ne 26-32 tilbydes turisterne rundvisnin­g og ølsmagning på Thisted Bryghus hver tirsdag, onsdag og torsdag.
FOTO: THISTED BRYGHUS Det 120 år gamle Thisted Bryghus har fået et nyt moderne bryggeri. I sommeruger­ne 26-32 tilbydes turisterne rundvisnin­g og ølsmagning på Thisted Bryghus hver tirsdag, onsdag og torsdag.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark