Ekstra Bladet

Dyr men vildt fed

-

□t af de mest spaendende routersaet med mesh-teknologi er et system fra Netgear.

□n pakke med to enheder kan under perfekte forhold daekke op til 460 kvadratmet­er, men det er også ’med vinden i ryggen’. Reelt skal du nok ikke forvente daekning på mere end cirka 200-250 kvadratmet­er boligareal.

Routeren har to ledige porte til kablede enheder, mens satelliten­heden har én. Her kan blandt f.eks. en printer tilsluttes. Der er også mulighed for at oprette et gaestenetv­aerk.

Det rigtigt smarte er, at routeren har plads til et 4G- eller 5Gsim-kort. Det giver mulighed for at få daekning et sted, hvor der ikke er en kablet internetfo­rbindelse. Der er tilmed to antennetil­slutninger, så du kan tilkøbe og tilslutte eksterne antenner for at forbedre signalet fra mobilnetva­erket yderligere.

Prisen er en gyser

Hvis du har en kablet forbindels­e, kan du via et data-sim-kort lave en backupløsn­ing, hvor du stadig er på nettet, hvis udbyderen graver et kabel over eller bare har netvaerksp­roblemer.

Alle wi-fi-standarder op til WiFi 6 er understøtt­et.

Produktets største ulempe er prisen, der ligger omkring 10.000 kroner for en to-pak, hvilket nok vil afholde de fleste.

Navn på testkit:

Netgear Orbi 5G Tri-Band WiFi 6 Mesh System, 4.2Gbps, Router + 1 Satellite – NBK752.

 ?? PR-FOTO ?? største ulempe er prisen, der ligger omkring 10.000 kroner for en 2-pak, hvilket nok vil afholde de fleste.
PR-FOTO største ulempe er prisen, der ligger omkring 10.000 kroner for en 2-pak, hvilket nok vil afholde de fleste.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark