Ekstra Bladet

’SÅ BLEV HUN OGSÅ STUDENT’

EMILIE DRAEBT AF VANDVIDSBI­LIST: Nybagte studenter skålede for deres trafikdrae­bte klassekamm­erat Emilie Hansen, der døde sankthansa­ften sidste år

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D ehren@eb.dk

De var ikke musestille, men hvinene og grinene var afdaempede, da studenterv­ognen drejede om hjørnet og naermede sig første stop på dagen, der burde vaere et af deres livs største fester.

Ansigterne på den forsamling, der ventede på de nybagte studenter, vidnede dog om, at festen med ét kan vaere slut.

For Emilie Hansen fra Kastrup sluttede alting for et år siden, da hun efter en hyggelig sankthansa­ften på Islands Brygge cyklede hjemad. Hun nåede hverken hjem eller med på den studenterk­ørsel, hun havde glaedet sig til.

Den 19-årige kvinde blev torpederet af en sølvgrå Audi med en 24-årig vanvidsbil­ist bag rattet. I bilen sad også to af hans venner og ekskaerest­e.

Ingen af dem steg ud for at hjaelpe. De overlod Emilie til skaebnen, og hendes familie måtte senere samme dag tage afsked med hende på Rigshospit­alet.

I går tog de imod Emilies klassekamm­erater på kirkegårde­n. Gravstedet var fyldt med blomster, lys, balloner og miniatureu­dgaver af de blå-hvide studenterh­uer, men de nybagte studenter nåede end ikke helt derhen, før forsøget på at bevare fatningen brast. Flere lod tårerne løbe, mens de med forsigtige skridt og bøjede nakker bevaegede sig mod graven.

Emilies papfar, som kom ind i hendes liv, da hun var syv år, tog en dyb indånding og bød studentern­e på vin og shots, så de kunne skåle i hendes ånd.

Huen med på tur

Da en af veninderne med et brag trak proppen ud af en flaske, udløste det et øjebliks latter, og lidt af den tunge stemning lettede.

– Skål for Mille, lød det, før Jacqueline Feldt lagde sin afdøde venindes studenterh­ue på graven.

– Så blev hun også student, sagde hun, inden Emilies mor, Channie Rasmussen, takkede klassekamm­eraterne for at vaere mødt op.

– Det betyder meget for os og ville have betydet alverden for Emilie.

– Hun ville have elsket at vaere med, sagde hun, før en af klassekamm­eraterne brød ind.

– Det er hun også. Hun er med i vores hjerter, lød det, før hun udbrød:

– Skal vi tage huen med på turen?

Det gjorde de. Og da to studenter som belønning for at have fået 12 til sidste eksamen skulle løbe efter vognen, mens pophittet ’Ingen dikkedarer’ bragede ud af højttalere­n, syntes studentern­e et øjeblik lige så lykkelige og sorgløse, som de fortjente.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Døde for et år siden
Emilie Hansen kunne vaere blevet student i år, og hendes klassekamm­eraters første stop med studenterv­ognen var på kirkegårde­n.
FOTO: LINDA JOHANSEN Døde for et år siden Emilie Hansen kunne vaere blevet student i år, og hendes klassekamm­eraters første stop med studenterv­ognen var på kirkegårde­n.
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Emilies mor og datterens veninde Emma trøstede hinanden, mens studentern­e var forbi kirkegårde­n.
FOTO: LINDA JOHANSEN Emilies mor og datterens veninde Emma trøstede hinanden, mens studentern­e var forbi kirkegårde­n.
 ?? PRIVATFOTO ?? Emilie Hansen blev kun 19 år.
PRIVATFOTO Emilie Hansen blev kun 19 år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark