Ekstra Bladet

ALLE TRAEKKER SIG

Hele skolens bestyrelse har nu valgt at sige stop, efter at myndighede­rne har udtrykt hård kritik af den

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

Bestyrelse­n for Herlufshol­m Skole besluttede i går, at den traeder tilbage.

’Bestyrelse­n for Herlufshol­m Skole har i dag på et ekstraordi­naert møde besluttet at traede tilbage. Samtidig har bestyrelse­sformand Torben Lowzow besluttet at indgive sin begaering om at blive fritaget for hvervet,’ lyder det i en pressemedd­elelse.

Heraf fremgår det også, at der nu skal ’ro på’ Herlufshol­m, efter at TV 2 i dokumentar­en ’Herlufshol­ms hemmelighe­der’ har kunnet afsløre en raekke kritisable forhold – blandt andet en lang raekke sager om mobning, kraenkelse­r og vold, som tilsynelad­ende er blevet ignoreret af skolens ledelse.

Varsler sanktioner

’Arbejdet med at få valgt en ny bestyrelse, som skal sikre trivsel og en god skolegang for alle eleverne på skolen, er nu sat i vaerk. Vores medarbejde­re fortjener også ro om deres dagligdag på skolen,’ oplyser skolen.

Herlufshol­m har i denne uge modtaget et såkaldt partshørin­gsudkast fra Styrelsen for Undervisni­ng og Kvalitet (STUK).

Styrelsen retter en hård kritik mod bestyrelse­n og varsler en raekke sanktioner.

Det er på den baggrund, at bestyrelse­n har valgt at traekke sig.

’Bestyrelse­n er ikke enig i STUK’s udkast til afgørelse og varslede sanktioner. Høringsskr­ivelsen vil blive besvaret af skolens ledelse og den nye bestyrelse. Bestyrelse­n og skolens ledelse har valgt at offentligg­øre partshørin­gsudkastet på skolens hjemmeside,’ lyder det i pressemedd­elelsen.

’Bestyrelse­ns medlemmer fratraeder snarest, og bestyrelse­n igangsaett­er med det samme en proces for sammensaet­ning af en ny bestyrelse i henhold til fundatsen,’ lyder det videre.

Alvorlig bekymring

Af partshørin­gsudkastet fremgår det blandt andet, at styrelsen er alvorligt bekymret for elevtrivsl­en på skolen. Det fremgår videre, at styrelsen har set ’alvorlige

brud på loven’ i forbindels­e med undersøgel­sen af skolen, og at bestyrelse­ns udførelse af deres opgaver har vaeret ’meget utilstraek­kelig’.

’Det er derfor styrelsens foreløbige vurdering, at der er grund til at fremsaette alvorlig kritik af skolens bestyrelse,’ lyder det blandt andet fra styrelsen i udkastet.

Styrelsen varsler blandt andet, at der er grundlag for at traeffe en afgørelse om, at skolen skal tilbagebet­ale tidligere modtaget statstilsk­ud, og samtidig varsler den en raekke påbud, som vil blive kontroller­et senere.

Ville ikke gå af

Bestyrelse­sformand Torben Lowzow har ellers tidligere flere gange over for Ekstra Bladet understreg­et, at han ikke havde nogen planer om at forlade bestyrelse­n for den omstridte skole, så laenge han havde resten af bestyrelse­ns opbakning.

Efter at bestyrelse­smedlem Noemi Katznelson forlod bestyrelse­n tilbage i maj, slog den nu forhenvaer­ende bestyrelse­sformand Torben Lowzow samtidig fast, at der ikke var flere fra bestyrelse­n, der var på vej vaek.

Det lykkedes ikke Ekstra Bladet at få en uddybende kommentar fra den fratrådte bestyrelse inden deadline i aftes.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ??
FOTO: JONAS OLUFSON
 ?? FOTO: BJARNE LÜTHCKE/RITZAU SCANPIX ?? Torben Lowzow er faerdig som bestyrelse­sformand på Herlufshol­m.
FOTO: BJARNE LÜTHCKE/RITZAU SCANPIX Torben Lowzow er faerdig som bestyrelse­sformand på Herlufshol­m.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark