Ekstra Bladet

KAEMPE KØKAOS I ØST

DET MÅ BARE IKKE SKE: Roskilde Festival blev i minutterne omkring den store åbning i går ramt af såkaldte ’tekniske problemer’

- SØREN SCHMIDT PERNILLE CHRISTENSE­N NANNA BAY MADSEN FOTO: HENNING HJORTH ss@eb.dk; pc@eb.dk; nbm@eb.dk

I omegnen af 100.000 musikglade og ølhungrend­e Roskilde Festival-deltagere har ventet på denne dag i tre år, og i går kom der graes under fødderne på dyrskuepla­dsen i domkirkeby­en.

Det til tider dramatiske indløb, hvor folk kaemper om de bedste pladser, var aflyst til fordel for en mere rolig ankomst. I hver fald på papiret.

De første blev lukket ind på det vestlige campingomr­åde klokken 10, hvor man frit kunne vaelge, hvor telt, pavillon og dåsebajer skulle ligge. Men størstedel­en havde booket en fast teltplads til indgang øst, hvor dørene åbnede klokken 16.

Eller burde have vaeret åbnet ...

For kort før de små luger, hvor festivalga­esterne får deres armbånd på, skulle åbne, gik der total ged i den for Roskilde Festival.

Ventede i varmen

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var armbåndene simpelthen ikke nået frem til lugerne, og det betød, at køen på langt over 500 meter gik i stå.

Folk havde siddet i en stegende hede i timevis – den første i køen havde ventet siden fredag aften klokken 21 – og stilstande­n klokken 16 fik flere til at henvende sig til vagterne for at høre, hvad der foregik. Eller naermere, hvorfor der ikke skete en skid.

– Indgangen er lukket på ubestemt tid, svarede vagterne og forsøgte at bevare det gode humør i køen. Men enkelte af de orange veste kunne ikke skjule deres frustratio­n over den dårlige planlaegni­ng.

Til Ekstra Bladet fortaeller Henrik Bondo Nielsen, divisionsc­hef for Service og Sikkerhed, at kaosset skyldes en teknisk fejl:

’Åbningen på Øst kører lidt langsommer­e end planlagt. Vi er bl.a. blevet ramt af tekniske problemer, som resultered­e i, at vi ikke kunne udlevere armbånd,’ lød det i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

Mens nogle i køen blev irriterede over den ekstra ventetid, var andre oprigtigt ligeglade. De havde slået lejr på området lige udenfor køen, og her råhyggede de sig med soundbokse og rammevis af lunke øl.

– Om vi kommer ind klokken 16, 18 eller 20 er fuldstaend­igt lige meget. Vi er på festival. Om det er her eller inde på pladsen betyder intet. Vi har jo vores faste plads, når vi kommer ind, så det går nok, lød det fra en festivalga­est, hvis største problem var, om der var våde varer nok til de kommende timer i den improviser­ede lejr lige udenfor Roskilde Festival.

Efter en lille halv times forsinkels­e fik de første vest-beboere deres armbånd på.

Vi har jo vores faste plads, når vi kommer ind, så det går nok

 ?? ?? Varm ventetid
Folk havde siddet i den stegende hede i timevis, og stilstande­n klokken 16 fik flere til at henvende sig til vagterne for at høre, hvad der foregik.
Varm ventetid Folk havde siddet i den stegende hede i timevis, og stilstande­n klokken 16 fik flere til at henvende sig til vagterne for at høre, hvad der foregik.
 ?? ?? Kim Nielsen fra København var første mand i køen. Han havde ventet siden fredag aften klokken 21.
Kim Nielsen fra København var første mand i køen. Han havde ventet siden fredag aften klokken 21.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark