Ekstra Bladet

MANDEN PÅ MIDTBANEN

Der var knald på Thomas Gravesens karriere: Vejle, Hamburger SV, Everton plus en central skikkelse på landsholde­t. Og så det store spring i 2005 til selveste Real Madrid

- ALLAN LYKKE flash@eb.dk

– Thomas Gravesen, det var vel en stor dag for dig, da du skrev kontrakt med selveste Real Madrid?

– Det var storslået. Naesten ikke til at forstå. Men oplevelsen blev bare større og større, jo taettere jeg kom ind i klubben og dens historie. Min oplevelse i Real Madrid var enestående og noget, jeg aldrig ville have vaeret foruden.

– Du spillede i Everton. Hvordan havde Madrid fået øje på dig?

– Det havde de fået ved en landskamp, vi spillede i Spanien. Bagefter så de mig i flere landskampe og også fire-fem gange i □ngland, inden de tog kontakt til min agent, John Sivebaek.

– Du havde Stig Tøfting med, da du skulle skrive kontrakt?

– Ja, Tøfting var min kammerat gennem lang tid, og jeg ville gerne have ham med, fordi jeg vidste, at Sivebaek dernede ville få travlt med at ordne papirer og formalia i henhold til kontrakten. Så jeg ringede til Tøfting.

– Har du et jakkesaet? – Hvorfor det?

– Vi skal lige på en lille flyvetur til Madrid.

– Hvordan blev du så modtaget af kaempestje­rnerne Zidane, Figo, Beckham, og hvad de ellers hed?

– Helt fantastisk. Jeg blev modtaget med åbne arme og følte mig vaerdsat og en del af gruppen lige med det samme.

– Sportsligt blev du vel brugt forkert. De fleste vil sige, at du var en kreativ spiller, men blev brugt som en slags skraldeman­d på den defensive midtbane?

– Der var plads til mig på nummer 6-positionen, sagde traeneren, og det sagde jeg ja tak til. Det skulle jeg nok klare. Jeg spillede 55 kampe for Real Madrid og scorede et enkelt mål. □n oplevelse, som jeg aldrig nogensinde kunne have sagt nej til.

 ?? ?? 2005. januar
12. Bladet
Ekstra
2005. januar 12. Bladet Ekstra

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark