Ekstra Bladet

Går ikke på pension

-

Livskraft, energi og vågenhed er blandt de egenskaber, som holder skuespille­re i gang – ofte meget laengere end de mennesker, som de underholde­r.

– Som hovedregel tilhører vi den gruppe af danskere, der ikke går på pension. Så laenge vi kan høre, tale og stå på benene, vil vi fortsaette – sådan er det bare. Og for nogle er det tilmed en nødvendigh­ed, for skuepiller­e er sjaeldent fastansatt­e med en arbejdsgiv­er, der indbetaler pensionsbi­drag for dem.

Mange uden pension

Anette Støvelbaek sidder i bestyrelse­n for Skuespille­rforeninge­ns Hus i Nordvest, og her kan skuespille­re, der ikke laengere kan arbejde, få en bolig til en rimelig husleje.

– Men det forslår som en skraedder i helvede. Hvis vi skulle hjaelpe alle skuespille­re uden pensionsop­sparing, skulle vi bruge 30 flere af den slags huse. For det kan vaere svaert selv at få sparet op til pensionen efter et teaterjob, isaer hvis man ikke er blandt dem, der får tilbud roller i en lind strøm. Tv- og filmjob udbetaler ikke pension, så det handler virkelig om at vaere discipline­ret og laegge til side, mens tid er.

Sindssygt travlt

Smilende fortaeller hun, at hverken hun eller Lars (Mikkelsen, red.) har specielt veludvikle­de spare-gener, men at det på trods af det faktisk lykkedes dem at spare alle pengene op til et sommerhus.

– Lars og jeg har altid kunnet lide at leve nu og her. Vi har prioritere­t at rejse med vores drenge og spise god mad med vennerne. Vi prioritere­r at nyde livet, når tiden tillader det, for ofte har vi begge sindssygt travlt i hverdagen.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark