Ekstra Bladet

ROLLE KOSTEDE ET VAEGTTAB

Anette Støvelbaek måtte gå i traening, før hun kastede sig ud i rollen som Leonora i ’Maskerade’

-

Den kaempekjol­e, som Anette Støvelbaek skal baere som Leonora i ’Maskerade’, er ikke en lille, let sag.

– Man er nødt til at vaere i form, når man skal baere de mange ekstra kilo en hel aften, så da jeg senest kom hjem fra turné og havde taget rigeligt på, fordi vi havde hygget og drukket lidt øl, måtte jeg tage mig sammen og smide det overflødig­e.

For de fleste vil det vaere svaert at forestille sig Anette Støvelbaek iført overflødig­e kilo, for hun er et nips – et siv – en meget slank kvinde.

– Jeg ved godt, at jeg er heldig med mine gener. Jeg ligner min mor, og mine knogler er spinkle, så jeg har intet til at gøre mig tung. Og helt aerlig – så ved jeg ikke, hvor meget jeg tog på under turnéen, for jeg vejer mig aldrig. Det vaennede jeg mig af med for mange år siden. ❘ stedet føler jeg efter, om jeg er komfortabe­l med min krop, og er jeg ikke det, må jeg skrue ned for mad og drikke og traene lidt mere.

Humor

P.t. ser den populaere skuespille­r ud til at vaere i fin form, og intet tyder på, at publikum skal høre hende pruste og stønne under vaegten af Leonora-kjolen på scenen i Grønnegård­s Teatret.

Holbergs ’Maskerade’ har premiere 29. juni i Odd Fellow Palaeets Have midt i København, og den snart 300 år gamle forestilli­ng handler om et eviggyldig­t emne: generation­sopgøret.

Ud over at vaere en hyldest til kaerlighed­en er ’Maskerade’ også muligheden for – uanset stand og herkomst – at søge ly bag maskerne og dermed frigøre sig fra hverdagens spaendetrø­je. Den viser humor på højt plan – ikke mindst når patriarken og faderen Jeronimus bliver drejet en knap.

Jeg ved godt, at jeg er heldig med mine gener

 ?? ?? – Som hovedregel tilhører skuespille­re den gruppe af danskere, der ikke går på pension. Så laenge vi kan høre, tale og stå på benene, vil vi fortsaette – sådan er det bare, siger Anette Støvelbaek.
– Som hovedregel tilhører skuespille­re den gruppe af danskere, der ikke går på pension. Så laenge vi kan høre, tale og stå på benene, vil vi fortsaette – sådan er det bare, siger Anette Støvelbaek.
 ?? ?? Anette Støvelbaek og familien har gennem 25 år boet midt på Vesterbro i København og set bydelen udvikle sig – mest på en god og inkluderen­de måde.
Anette Støvelbaek og familien har gennem 25 år boet midt på Vesterbro i København og set bydelen udvikle sig – mest på en god og inkluderen­de måde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark