Ekstra Bladet

’JA, JEG SKAL ANGRIBE HAM’

BENHÅRD HOLGER RUNE viste sig fra en anden side, da han stillede op til interview på Wimbledon-anlaegget. Han har noget, han gerne vil bevise på det underlag, der har drillet ham så meget

- Rasmus Glud glud@eb.dk

LONDON (Ekstra Bladet):

– PIS! KOM NU!

Energi. Vrede. Glaede. Gejst.

Og nej, der var ikke tale om en kamp. Holger Rune var på traeningsb­anen.

Den 19-årige dansker har en mission, og den tog han for alvor hul på i går formiddag, da han fokuseret trådte ud på Aorangi Park, der ligger få meter fra den mytiske Centre Court på Wimbledon-anlaegget.

Med sig havde han naturligvi­s sit vante team. Mor og manager, Aneke Rune, tog plads lidt udenfor graesset. Traener, Lars Christense­n, gav dessiner på banen i sit hvide tøj, og efter lidt blødt spil frem og tilbage med dagens traeningsm­akker i Ugo Humbert, blev stemningen mellem spillerne mere seriøs.

Intensitet­en på banerne ved siden af blegnede. Når bolden i høj fart kyssede underlaget, kunne man dufte graesset på bane 14, hvor de to kombattant­er stod på hver sin side af nettet.

Og da Ekstra Bladet saetter Holger Rune i staevne en lille times tid efter i et af de mange, men små presseloka­ler på Wimbledon-anlaegget, gav han os den opskrift, han vil følge, når modstander­en på i morgen hedder Marcos Giron i første runde.

’Taet på bolden’

– Jeg skal vaere taettere på baglinjen og virkelig gå ind og gribe chancen for at komme først på bolden.

– Jeg skal vaere taet på bolden, jeg vil smaekke til bolden, jeg skal angribe bolden.Jo mere tid, jeg kan tage fra ham, desto bedre vil det vaere. Tankegange­n skal vaere offensiv, siger han stålsat.

– Det her er den vigtigste turnering ud af de graesturne­ringer, jeg har spillet. Det er den vigtigste at vaere klar til. Jeg har traenet benhårdt og har stadig to dage endnu til at blive endnu bedre.

Alt andet end en sejr over den useedede 28-årige amerikaner er uacceptabe­lt, virker det til. Men sådan forholder det sig alligevel ikke helt. Holger Rune kommer godt nok med gigantiske praestatio­ner i bagagen, og han viste hele verden, hvem han var, da kvartfinal­en mod Casper Ruud på gruset i French Open i starten af juni blev endestatio­nen i et dramatisk slag, der blev omtalt overalt i verden.

Nu er underlaget byttet ud med graes. En tilvaennin­g, der ikke er forløbet uden problemer med to nederlag i rap i opvarmning­sturnering­erne til Wimbledon. Men slår han Marcos Giron, lysner chancerne for flere dage i London.

– Hvor skuffende vil det vaere, hvis du taber på mandag?

– Jeg taenker ikke så meget på at vinde eller at tabe. Hver kamp er sin egen. Ligegyldig­t hvor godt jeg forbereder mig, kan jeg ikke spå om udfaldet. Det vil tiden vise, men når vi går ind i kampen, så vil jeg gøre alt for at vinde, fortaeller danskeren.

Holger Rune er ikke typen, der spiller tennis uden at fortraekke en mine. Faktisk forholder det sig helt omvendt, hvilket de fleste tennisentu­siaster er klar over nu. Udbruddene til gårsdagens traening er vand i forhold det, vi tidligere har set fra ham. Diskussion­er med holdet på tribunerne. Bolde, der bliver tyret ud af stadion.

Det haender, det forstyrrer hans spil og går udover resultater­ne, men det er også en styrke, som han selv formulerer det i presseloka­let.

– Jeg arbejder hele tiden på at gøre det så godt som muligt på banen og finde den måde, der fungerer for mig, så jeg kan levere de bedste resultater. Det handler om at holde fokus på banen. Holde fokus på min gameplan. Ikke søge for meget ud. Så plejer jeg at spille godt.

Kan blive vendepunkt­et

De to graeskampe, han har spillet indtil nu, er endt i nederlag, men af alle turneringe­r kan Wimbledon faktisk gå hen og blive hans vendepunkt på underlaget.

En sejr over Giron vil nemlig sende ham videre til anden runde, hvor enten Pedro Martinez eller Alex Molcan bliver fjenden, før verdens nummer 14, Taylor Fritz, formentlig venter i tredje runde.

– Det er jo fordelen ved at vaere seedet. Hvis jeg ikke var det, så kunne jeg risikere at løbe ind i spillere som ’Djoko’ (Novak Djokovic, red.) eller ’Rafa’ (Rafael Nadal, red.), og det er ikke overrasken­de noget hårdere end at løbe ind i en useedet spiller, lyder det fra Rune.

– Men på graes er kampene bare meget mere åbne kampe. Den, der tager det første skridt. Den, der spiller sin chance. Det er som regel den, der vinder.

Herfra er planen ikke til at misforstå.

Det her er den vigtigste turnering ud af de graesturne­ringer, jeg har spillet

Jeg er nødt til at optimere alting hele tiden

Det skal gå fremad, fremad og fremad.

– Min fysik bliver bedre og bedre, min evne til at finde løsninger på banen bliver bedre og bedre, men igen jeg er kun 19 år, og jeg er nødt til at udvikle mig hele tiden. Hvis jeg går i stå nu, kommer jeg kun til at ryge ned ad ranglisten.

– Jeg er nødt til at optimere alting hele tiden. Det gør alle andre, og så er jeg også tvunget til at gøre det, for tennis kommer kun til at blive spillet på et højere niveau de naeste år.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: ANDREW BOYERS/REUTERS/RITZAU SCANPIX ?? Ketsjeren i den anden hånd
Holger Rune har leveret fremragend­e på gruset, men nu venter den helt store graesturne­ring.
FOTO: ANDREW BOYERS/REUTERS/RITZAU SCANPIX Ketsjeren i den anden hånd Holger Rune har leveret fremragend­e på gruset, men nu venter den helt store graesturne­ring.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark