Ekstra Bladet

’KRISTIAN THULESEN DAHL ER EN TØSEDRENG’

Pia Kjaersgaar­d har delt et opslag på Twitter, hvor den tidligere formand bliver hånet på gammel Fremskridt­spartiet-manér

- JANUS ØSTERGAARD AMALIE A. ERIKSEN jao@eb.dk; ae@eb.dk

Uroen fortsaette­r i Dansk Folkeparti. Partistift­er Pia Kjaersgaar­d har delt et Twitter-opslag med ordene ’Kristian Thulesen Dahl er en tøsedreng’.

’Såmaend bare reference til Kristen Poulsgaard­s ord om Peter og Kristian ved Fremskridt­spartiets landsmøde i 1995,’ lyder det i en sms fra Pia Kjaersgaar­d, efter at Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra partistift­eren.

Det er imidlertid ikke hvilken som helst reference, Pia Kjaersgaar­d hiver frem. Under landsmødet i 1995 braendte Fremskridt­spartiet sammen for åbent taeppe. Undervejs måtte Thulesen Dahl laegge ører til den lidet flatterend­e betegnelse fra det farverige tidligere folketings­medlem Kristen Poulsgaard.

Poulsgaard­s vrede var desuden rettet mod Peter Skaarup, der netop har forladt Dansk Folkeparti.

’Meget maerkeligt’

Ekstra Bladet har spurgt Pia Kjaersgaar­d om, hvorvidt hun ser ligheder mellem dengang og nu.

’Ikke landsmødet som sådan. Bare Poulsgaard­s legendaris­ke udtalelse,’ skriver hun.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Kristian Thulesen Dahl. Han vil helst ikke kommentere Pia Kjaersgaar­ds ageren på Twitter, men konstatere­r alligevel:

’Synes det er meget maerkeligt, at hun gør det.’

DF-formand Morten Messerschm­idt har ligeledes forholdt sig til tvisten.

– Jeg tror ikke, at man skal begive sig ud i at kalde folk forskellig­e ting.

– Jeg er afklaret i forhold til, at vi har vaeret ude for et koordinere­t angreb, der har vaeret planlagt i måneder, siger han.

– Jeg har ikke lyst til at gå og kalde folk forskellig­e ting, men forholder mig til det, vi bliver udsat for, konstatere­r Messerschm­idt.

Profiler er skredet

De seneste dage har vaeret yderst dramatiske dage i Dansk Folkeparti. Fire folketings­medlemmer har meldt sig ud – blandt andre profiler som Peter Skaarup og Søren Espersen.

Alene i år har ti af Dansk Folkeparti­s folketings­medlemmer valgt at melde sig ud af partiet. Dog har Kristian Thulesen Dahl endnu ikke meldt sin afgang.

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE ?? Eks-formanden vil ikke fortaelle, om han melder sig under Støjbergs faner.
FOTO: LISELOTTE SABROE Eks-formanden vil ikke fortaelle, om han melder sig under Støjbergs faner.
 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? ’Såmaend bare en reference til Kristen Poulsgaard­s ord,’ lyder det fra Pia Kjaersgaar­d.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ’Såmaend bare en reference til Kristen Poulsgaard­s ord,’ lyder det fra Pia Kjaersgaar­d.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark