Ekstra Bladet

Skelettern­e vaelter ud af skabene

-

Udkastet fra Styrelsen for Undervisni­ng og Kvalitet (STUK) er ikke laesning for sarte sjaele.

Skolen har ifølge redegørels­en selv registrere­t 13 sager, der blandt andet omhandler vold, mobning og kraenkelse­r i perioden fra februar 2020 til marts 2022.

Blandt andet beskriver skolen et laengere forløb i en drengegrup­pe på kostskolen, hvor der er delt videosekve­nser og billeder i en Snapchat-gruppe, som kulminered­e med videosekve­nser fra et baderum.

Braendt med cigaret

Desuden er der naevnt flere voldsepiso­der, hvor elever har slået andre elever i ansigtet, samt en episode med en elev, der stoppede på skolen efter mobning.

Der er også eksempler, hvor eleverne er blevet eksaminere­t i skolehåndb­ogen, og hvor der er blevet brugt vold som straf, når de ikke kunne svare rigtigt, ligesom der har vaeret eksempler på lodtraekni­ng, hvor taberen blev slået.

Skolen redegør også for to episoder, hvor to elever skulle vaere blevet braendt med en cigaret.

I 2019 var der en episode, hvor en pige skulle vaere blevet braendt i panden med en cigaret og kaldt øgenavne. Eleven forklarede dog, at det var et uheld.

Om en anden episode har bestyrelse­n forklaret, at en elev var blevet set med et braendemae­rke på hånden. Eleven havde efterfølge­nde forklaret, at det havde vaeret en slags manddomspr­øve til en privat fest.

Dømt for voldtaegt

Ifølge bestyrelse­n selv har den ikke har haft kendskab til en episode, hvor en elev skulle have oplevet at få stukket tre fingre op i anus som straf.

Skolen har endvidere oplyst, at der i februar 2022 har vaeret en episode vedrørende seksuel kraenkelse, hvor en elev efterfølge­nde er blevet dømt for voldtaegt.

I redegørels­en oplyser skolen også om en episode mellem to 2. g-elever, der havde en forskellig opfattelse af et seksuelt forløb, som dog ikke udløste en politianme­ldelse.

En elev skulle have oplevet at få stukket tre fingre op i anus som straf

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark