Ekstra Bladet

Ekspert: De havde intet valg

-

Kongehusek­spert Lars Hovbakke mener, at kritikken fra myndighede­rne er så sønderlemm­ende, at kronprinsp­arret ikke ville kunne gøre andet end finde en anden skole til børnene.

– Det, der var ved at udvikle sig til en stor krise, har man fået afvaerget ved den her beslutning. Og det var klogt gjort, inden det udviklede sig til en af de største kriser i kongehuset i mange år, siger han til Ekstra Bladet.

Tidligere har kronprinsp­arret meddelt, at de ville vente med at traeffe en beslutning, til resultater­ne af en igangvaere­nde advokatund­ersøgelse var faerdige.

– Det er ikke hvem som helst. Det er en offentlig myndighed, og dét kombineret med den kradse kritik af Herlufshol­m gør, at kongehuset ikke havde noget andet valg end at handle.

– Det er noget, der virkelig vil ramme Herlufshol­m hårdt, og som afslører nye detaljer, som danskerne ikke var klar over, siger Lars Hovbakke.

Kronprinsp­arret har tidligere givet udtryk for, at danskernes indstillin­g til hele Herlufshol­m-sagen også har gjort indtryk på dem.

Og Lars Hovbakke mindes ikke, at kongehuset tidligere har taget folkestemn­ingen til indtaegt på den måde.

– Hvis ikke det var kommet kritik fra STUK nu, tror jeg, at de havde holdt fast i at vente på advokatund­ersøgelsen. Man har historisk aldrig bøjet sig for folkestemn­ingen – men det her er anderledes, fordi det tilsynelad­ende vedrører direkte ulovlighed­er, ifølge STUK, siger han.

Spørger man William Atak, kommunikat­ionseksper­t med speciale i shitstorme, kommer udmeldinge­n på et nøje tilrettela­gt tidspunkt.

Strategisk timing

– Det her er den første mulighed, de har haft, siden de meldte ud, at de havde brug for mere viden. Det helt rigtige havde dog vaeret, at man havde gjort det noget før, siger han.

Han tilføjer desuden, at det enorme pres fra folket formentlig har spillet en stor betydning i beslutning­en om at droppe skandalesk­olen, men han tvivler på, at det nødvendigv­is får langsigted­e konsekvens­er for kronprinse­parrets omdømme.

Det er noget, der virkelig vil ramme Herlufshol­m hårdt

 ?? PR-FOTO ?? De burde have truffet beslutning­en noget før, fastslår William Atak, der er ekspert i shitstorme.
PR-FOTO De burde have truffet beslutning­en noget før, fastslår William Atak, der er ekspert i shitstorme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark