Ekstra Bladet

SIGTET FOR AT SLADRE TIL MOR

Den tidligere FE-chef Lars Findsen er sigtet for i alt ni forhold, der alle handler om at afsløre statshemme­ligheder

-

Den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretni­ngstjenest­e (FE), Lars Findsen, er blandt andet sigtet for at have ført samtaler med journalist­er, familiemed­lemmer og en kollega om statshemme­ligheder. Det skriver Berlingske. Det mener mediet at vide efter at have researchet forløbet omkring Lars Findsen i en laengere periode, hvor journalist­erne har laest dokumenter om sagen og talt med mere end 40 personer, ’som på forskellig­t niveau har indsigt i forløbet.’

I alt er han sigtet for ni forhold, hvoraf fire af dem handler om, at han skal have talt med forskellig­e journalist­er om netop statshemme­ligheder.

Fire andre forhold handler ifølge mediet om, at han har talt med sin mor, sin bror, sin kaereste og en tidligere kollega om den såkaldte FE-sag eller laekagesag.

Det niende forhold handler om en artikel i Berlingske, hvor Østre Landsret dog siden har vurderet, at der ikke var begrundet mistanke.

Sigtelsern­e mørkelagt

Laekagesag­en handler i korte traek om, at Lars Findsen sammen med tre andre blev anholdt i begyndelse­n af december sidste år og sigtet for at laekke højt klassifice­rede oplysninge­r.

Siden er de alle blevet løsladt igen, men sigtelsen mod blandt andet den tidligere FE-chef er blevet opretholdt.

Indholdet af sigtelsen har vaeret mørkelagt indtil videre. Det er blandt andet foregået, ved at man har afviklet grundlovsf­ørerne i sagen bag dobbeltluk­kede døre.

Det betyder, at man ikke får indblik i Lars Findsens eventuelle forklaring­er, men man får heller ikke at vide, hvad han har vaeret sigtet for. Efterforsk­ningen af Lars Findsen skal imidlertid vaere foregået ved, at man har aflyttet hans hjem, telefon og sommerhus i adskillige måneder, skriver Berlingske.

En stor del af sigtelsern­e skal vaere et resultat heraf, mener mediet at vide.

Berlingske­s oplysninge­r om sigtelsern­e er ikke blevet bekraeftet fra officiel side.

Delte intime oplysninge­r

Lars Findsen har siddet faengslet i 71 dage i sagen. I midten af februar afgjorde Østre Landsret dog, at betingelse­rne for varetaegts­faengsling­en ikke laengere var opfyldt. Derfor har han siden vaeret løsladt. Det er straffelov­ens paragraf 109, der kan give op til 12 års faengsel, som er i spil i sagen. Den handler netop om at laekke højt klassifice­rede oplysninge­r.

Berlingske skriver også, at der i 2022 har vaeret givet briefinger om Lars Findsen-sagen på Christians­borg. Her har man ifølge angiveligt forsøgt at give et indblik i sagen til en raekke betroede politikere.

De politikere, som Berlingske har snakket med, har isaer haeftet sig ved, at man har delt følsomme oplysninge­r om Findsen. Herunder intime oplysninge­r, skriver mediet.

De politikere, som Berlingske har snakket med, har isaer haeftet sig ved, at man har delt følsomme oplysninge­r om Lars Findsen

 ?? FOTO: KENNETH LYSBJERG KOUSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Den hjemsendte efterretni­ngschef har siddet faengslet i 71 dage i sagen. I midten af februar afgjorde Østre Landsret dog, at han skulle løslades.
FOTO: KENNETH LYSBJERG KOUSTRUP/RITZAU SCANPIX Den hjemsendte efterretni­ngschef har siddet faengslet i 71 dage i sagen. I midten af februar afgjorde Østre Landsret dog, at han skulle løslades.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark