Ekstra Bladet

KIEV RAMT AF MISSILER - IGEN

For første gang i knap tre uger er den ukrainske hovedstad igen kommet under angreb

-

Mindst én blev draebt og fem mennesker såret, efter at flere missiler i går ramte den centrale del af Ukraines hovedstad, Kiev.

En børnehave og en boligblok var blandt de bygninger, der er blevet ramt, lyder det fra stabschefe­n i den ukrainske praesident­s administra­tion, Andriy Yermak.

– Russerne har ramt Kiev igen. Missiler har ødelagt en boligblok og en børnehave, siger stabschefe­n ifølge nyhedsbure­auet Reuters.

I de tidlige morgentime­r rystede op mod fire eksplosion­er den ukrainske hovedstad.

Det er første gang i omkring tre uger, at byen oplever et større angreb, skriver Reuters.

Senere på dagen hørtes yderligere to eksplosion­er i udkanten af Kiev.

Mange er vendt tilbage

Byen har ellers i laengere tid vaeret fredelig. Og mange civile ukrainere er hjemvendt til Kiev, efter at de var nødsaget til at flygte fra deres hjem på grund af russiske angreb mod byen.

USA’s praesident, Joe Biden, der er i Tyskland i forbindels­e med et topmøde for G7-landene, betegner de nye angreb mod Kiev som ’barbariske’.

Rusland invaderede Ukraine 24. februar, og i mere end en måned satte praesident Vladimir Putins styrker hårdt ind mod hovedstade­n.

Millioner af ukrainere forlod ifølge FN landet i den periode, hvorfra mange søgte mod den polske graense.

Det fremgår ikke klart af FN’s tal, hvor mange af dem der kom fra Kiev.

De russiske angreb mod hovedstade­n skulle vise sig ikke at baere frugt, og siden er millioner af ukrainere vendt tilbage til deres hjemland, viser en opgørelse fra FN.

Heller ikke her er det klart, hvor mange der er vendt tilbage til Kiev, men billeder fra hovedstade­n viser gader, der er fyldt med liv, og natklubber, som er fyldt med gaester.

 ?? FOTO: GENYA SAVILOV/ RITZAU SCANPIX ?? En boligblok er blandt de bygninger, der er blevet ramt, meddeler de ukrainske myndighede­r.
FOTO: GENYA SAVILOV/ RITZAU SCANPIX En boligblok er blandt de bygninger, der er blevet ramt, meddeler de ukrainske myndighede­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark