Ekstra Bladet

SYMPTOMER OG HANDLING

-

Selvom coronaviru­ssen ofte muterer, er symptomern­e uaendrede, og der skelnes fortsat mellem lette symptomer og betydelige symptomer på covid-19.

Lette symptomer er for eksempel løbenaese, ’kriller’ i halsen, enkelte host m.v., der typisk vil vaere forbigåend­e, og hvor du ikke føler dig syg.

Betydelige symptomer er eksempelvi­s feber, vedvarende hoste og vejrtraekn­ingsproble­mer. Symptomern­e på covid-19 kan variere fra person til person, og man får ikke nødvendigv­is alle symptomer.

Hvis du får symptomer og føler dig syg, anbefales du at blive hjemme, til du er rask igen. Hvis du har lette symptomer, men ikke føler dig syg, behøver du ikke at blive hjemme.

Hvis du føler dig så syg, at du har brug for at tale med en laege, kan du ringe til din egen laege eller vagtlaege/1813.

Sundhedsst­yrelsen anbefaler, at du bliver testet, hvis du er syg med betydelige symptomer på covid-19, og du er i øget risiko for et alvorligt forløb. Hvis du er i øget risiko, og din test er positiv, bør du hurtigt kontakte din laege, der kan vurdere, om du skal i behandling mod covid-19.

Hvis du er bekymret for, om du har covid-19, og du bor med en person i øget risiko, kan du tage en selvtest. Du kan også fortsat booke tid til pcrtest i det offentlige system.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark