Ekstra Bladet

Aaaaahhhh - en kølende urin-balje

– Der er to slags mennesker. Der er dem, der lyver og siger, at de ikke tisser, og så er der dem, der indrømmer, at de tisser– og jeg tisser ikke, lyder det fra et aegte Roskilde-badejern

- ss@eb.dk; pc@eb.dk

Med en naermest magnetisk kraft tiltrak badesøen på Roskilde Festival i går svedende og tømmermaen­dsramte gaester i hobetal.

Solen hamrede sine stikkende stråler ned over campingomr­åderne og gjorde teltene til stegende saunaer på stribe, og hvad er så bedre end en kold dukkert?

Og det er med at slå til hurtigt, mener Alberte Tang Dixen.

For der bliver tisset lystigt i den kølende balje, hun er på vej i, da Ekstra Bladet fanger hende på den gyngende badebro, der er ved at bukke under, fordi så mange er gået ud på den.

– Søen er jo første åbnet i dag, så jeg taenker faktisk ikke, at det er så galt, siger hun om den stadig tynde urinblandi­ng.

Tisser ikke

– Jeg vil måske ikke gøre det om en uge. Det er nu, man skal slå til, siger hun med et smil, inden hun hopper i med sin veninde.

Snorre Alsted Søndergaar­d

har netop vaeret en tur i badesøen – og er klar til at hoppe i igen.

– Det er rigtigt godt mod tømmermaen­d, og det har jeg nu.

Senere på ugen, når der har vaeret rigtig mange mennesker i, så bliver den rigtig ulaekker, beretter han om søen.

Den unge gut fra Aarhus er helt med på, at det ikke er rent vand, han svømmer rundt i.

– Jeg tror måske, at der er nogle, der tisser derude. Der er to slags mennesker. Der er dem, der lyver og siger, at de ikke tisser, og så er der dem, der indrømmer, at de tisser – og jeg tisser ikke, siger han grinende.

Caroline Bonne har taget en dukkert med sine to veninder, og de lader sig ikke stoppe af en gang pis i vandet.

– Det er fucking klamt. Altså, det er virkelig klamt. Men det er jo bare fedt at blive nedkølet. Vi har virkelig brug for det, for det er så varmt, siger hun.

Bare røv i baljen

En fyr med en pink flamingo er heller ikke et sekund i tvivl om, at der bliver tømt ølfyldte blaerer i søen, fortaeller han, inden han søsaetter sit kaempe badedyr.

– Jeg tror, at 110 procent har tisset i vandet, siger han og hopper begejstret i.

Blufaerdig­hed var der ikke meget af ved badesøen, så det var langtfra alle, der tissede i vandet, der også pissede i bukserne.

Flere hoppede i urinvandet, praecis som Gud har skabt dem.

Så slipper man også for vasketøj, som er en besvaerlig ting at kaempe med, når man er på Roskilde Festival for første gang i tre år.

 ?? SØREN SCHMIDT PERNILLE CHRISTENSE­N FOTO: HENNING HJORTH ??
SØREN SCHMIDT PERNILLE CHRISTENSE­N FOTO: HENNING HJORTH

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark