Ekstra Bladet

Holder styr på sikkerhede­n

-

Når de mange glade gaester hopper i vandet, er der styr på sikkerhede­n. Det sørger frivillige som Casper Carow og Regitze Lauritzen for, når de står i tårnet ved badesøen eller på båden ude på vandet.

Det er nemlig kun et lille område af søen, man må bade i. Det skyldes, at den i virkelighe­den er en gammel grusgrav, og at den derfor er meget dyb. Det fortaeller 29-årige Casper Carow,

der fungerer som en form for dørmand på søen.

– Jeg er ’udsmideren’ alle de andre steder rundt om søen. Jeg sejler hen og fortaeller dem, der hopper ned, hvor man ikke må bade, at de skal bade nede ved badebroen, fordi der står livreddern­e.

– Vi skal have en idé om, hvor de er henne, og så er jeg der selvfølgel­ig, hvis det går galt – hvis de for eksempel er svømmet ud og ikke kan komme ind, siger han.

Casper Carow går til arbejdet med optimisme, og han vil generelt bare holde den gode stemning. Så kan han fokusere på de tidspunkte­r, hvor det kan gå galt.

– Jeg havde en for et par år siden, som ville svømme fra den ene ende af søen til den anden. Men jeg fortalte ham, at det kunne han godt glemme, for når han først når ud på midten, er det så koldt, at han får kramper. Og så var han også fuld, fortaeller Casper Carow, der arbejder på søen for ottende gang.

Arbejdet for livreddern­e har dog endnu ikke vaeret uoverkomme­ligt. Der har ikke vaeret nogen redningsak­tioner i vandet for livreddere­n Regitze Lauritzen.

– Det er meget stille og roligt hernede. Indtil videre har det kun vaeret, at folk holder fat i banetovet, og det må de ikke, for så kan det gå i stykker.

– Folk har vaeret superflink­e og supersøde til at høre efter, fortaeller 19-årige Regitze Lauritzen.

Folk har vaeret superflink­e og supersøde til at høre efter

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark