Ekstra Bladet

TYVERI VED HØJLYS DAG

-

Hvordan kan man kalde familiefes­ten på Bornholm for et ’Folkemøde’, når det er så dyrt, at ingen mennesker med almindelig indkomst har råd til at deltage?

Det er ikke et ’Folkemøde’, men en flok nasserøve, som lader andre betale, for at de kan holde fest og ballade i Allinge. En hån mod os andre, et folkemøde uden folk.

Hvorfor bruger medierne så meget tid på mødet? Er det, fordi journalist­erne er med i ’familien’ og får alle bajerne betalt?

Hvem siger, mødet skal holdes på Bornholm, hvor man åbenbart besluttet sig for at udplyndre gaesterne. Hvorfor holder man ikke mødet forskellig­e steder?

Jonas Christophe­rsen

Roskilde

Kaere Jonas

Folkemødet på Bornholm er på nedtur. I år blev der ikke holdt en eneste interessan­t tale på fire dage. Men der deltager 60.000 danskere, så nogen synes vel, det er hyggeligt. Men som et vigtigt demokratis­k mødested er tiden ved at løbe ud.

Bornholmer­ne plyndrer de tilrejsend­e, og det holder mange vaek. Min fornemmels­e er, at hvis ikke der sker noget dramatisk, gider ingen centrale aktører deltage i laengden. Så bliver det en festival med musik, bajere og en masse unge festaber, som vi har 20 andre steder i landet.

Journalist­erne betaler selvfølgel­ig ikke selv. De er jo på arbejde udsendt af medier. Men antallet af deltagende mediefolk er, så vidt jeg ved, faldet dramatisk. Ligesom med politikern­e.

Der er mange andre folkemøder – også med politikere – rundt i landet. Mødet på Bornholm er deres arrangemen­t, men hindrer jo ikke, at andre kan gå i gang.

Venlig hilsen Hans

Bornholmer­ne plyndrer de tilrejsend­e, og det holder mange vaek

 ?? FOTO: IDA MARIE ODGAARD/RITZAU SCANPIX ?? Der deltog 60.000 i årets Folkemødet, så nogen må vel hygge sig. Men som vigtigt, demokratis­k mødested er tiden ved at løbe ud, skriver Hans Engell.
FOTO: IDA MARIE ODGAARD/RITZAU SCANPIX Der deltog 60.000 i årets Folkemødet, så nogen må vel hygge sig. Men som vigtigt, demokratis­k mødested er tiden ved at løbe ud, skriver Hans Engell.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark