Ekstra Bladet

– KAN IKKE FÅ NOK

Micki Cheng er lige kommet hjem fra den første solferie i tre år. Han har en planer om at besøge alle lande i Europa, før han bliver gammel, og så har han en stor forkaerlig­hed for Graekenlan­d

- KIRI KIM LASSEN JENSEN

– Du er lige kommet hjem fra Spanien. Hvad lavede du der?

– Jeg var på en uges dansecamp i Marbella, Malaga, med min mand Michael. Det var vores første solferie i snart tre år, for vi har ikke rejst under lockdown. Jeg var inviteret derned for at vaere instruktør på deres morgen yogahold, så halvt arbejde, halv fornøjelse, fuldt program. Vi var i gang fra klokken 07.30 hver morgen, og så var der forskellig­e aktivitete­r og undervisni­ng i standard- og latindans hele dagen, så det var bestemt ikke en badeferie.

– Hvad er vigtigt for dig, når du vaelger feriedesti­nation?

– Det skal helst vaere et sted, jeg ikke har vaeret før, og så spiller maden en stor rolle. Jeg er en sucker for det graeske køkken, og jeg kalder mig selv gyrosfanat­iker. Jeg kan ikke få nok af Graekenlan­d. Selv en graesk salat, der ellers er en simpel ret, kan smage forskellig­t, alt efter hvilken olie, tomat og feta, de bruger. Det kan varieres i det uendelige, og derfor er det også det land, jeg har besøgt mest, isaer øerne Kreta og Rhodos. ❘ sin tid var jeg også rejseleder i Graekenlan­d.

– Er der noget, du altid skal have med hjem i kufferten?

– Altid en eller anden specialite­t, en flaske olivenolie eller krydderi, så kan man stå og lave mad derhjemme en kedelig hverdag og blive mindet om en dejlig ferie. □r der ikke nogle saerlige specialite­ter, så bare masser af snacks. Jeg elsker at gå i supermarke­der i udlandet

– Hvad har de to års coronakris­e betydet for dine rejsevaner?

– Vi har fået aflyst så mange rejser, blandt andet til ❘sland og ❘talien. Da Michael og jeg blev gift i 2018, lovede vi hinanden, at inden vi bliver gamle, skal vi besøge alle lande i □uropa. ❘kke bare som transitlan­d, men mindst en forlaenget weekend. Derfor startede vi godt ud med to dage i Prag og to dage i Budapest, og så ramte lockdown.

– Hvordan holdt I ferie under corona?

- Vi holdt staycation herhjemme og fik rejst Himmerland og Sønderjyll­and tyndt, og så var vi på et par spaophold og ude at få noget god mad. ❘kke Michelin men fine dining.

– Hvor gik jeres bryllupsre­jse hen?

– Vi havde egentlig to. Vores uofficiell­e bryllupsre­jse gik til Kreta, inden alt lukkede ned, og så gik vores officielle til Hong Kong.

– Hvorfor lige Hong Kong?

– Det er en lidt speciel historie, for min far ligger begravet i Hong Kong. Min familie er derfra, og inden hans død var vi en tur derovre sammen. Jeg rejste hjem inden de andre, og min far døde så i Hong Kong juleaftens­dag. Han blev begravet på vores familiegra­vsted i byen, og jeg fløj derover for anden gang og var med til begravelse­n. Derfor har jeg også et braendende ønske om at komme derover igen på et tidspunkt og laegge en blomst på hans grav og ligesom binde en sløjfe på hele historien.

– Hvilket sted vil du anbefale andre at besøge?

– Samaria-kløften på Kreta. Det er en af □uropas laengste kløfter, og man går minimum 10 kilometer, så man skal have ordentligt fodtøj på. Vi har gået den tre gange på forskellig­e tidspunkte­r af året. Jeg kan anbefale, at man gør det i maj måned, hvor der stadig er vand i floddalen. Senere på året er den helt udtørret, og man går nemlig på stier oven på floden, så det er sjovest, der er vand. Man ender i en lille by ud mod havet, og man skal med båd tilbage, for kløften og havet er den eneste vej vaek.

 ?? FOTO: ANDERS HALD ?? Til efteråret udkommer Micki Cheng med sin nye bagebog og bageserie.
FOTO: ANDERS HALD Til efteråret udkommer Micki Cheng med sin nye bagebog og bageserie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark