Ekstra Bladet

’DET GØR MIG FAKTISK KED AF DET’

- Rasmus Glud glud@eb.dk

LONDON (Ekstra Bladet): Det er faktisk ret ligetil.

De gider ikke tale om det mere. For hold nu fast, hvor er det blevet dyrket meget.

Sådan siger de i hvert fald selv. French Open er nu byttet ud med Wimbledon. Det røde grus er blevet til grønt graes. Tiden går. Videre.

Snart er det en måned siden, det skandinavi­ske slag mellem Casper Ruud og Holger Rune fandt sted i kvartfinal­en ved Roland Garros i den franske hovedstad Paris. En kamp danskeren tabte i fire saet. Et opgør mange vil huske for de anklager og tilsvining­er, der fløj gennem luften i timerne og sågar dagene efter.

Holger Rune og Casper Ruud har ikke talt sammen siden den dag i omklaednin­gsrummet efter kampen, men respekten er der. 100 procent. Kamphanern­e holder imidlertid staedigt fast i det, de allerede har meldt ud om sagen.

Stadig ord mod ord

Derfor er det status quo. Det er stadig ord mod ord, så her er vi ikke blevet meget klogere. Selvom den 23årige nordmand siger, han ikke vil dvaele ved fortiden, er det alligevel tydeligt, han har noget på hjerte, han vil ud med.

– Jeg har ikke set Holger, siden kampen i Paris, så jeg har heller ikke haft mulighed for at tale med ham. I min verden fortalte han løgne i pressen, og jeg har fra starten sagt, at det ikke foregik på den måde, han sagde det foregik på, siger Casper Ruud til Ekstra Bladet.

– Jeg synes stadig det er trist, han fortaeller noget, jeg ikke mener, er sandt. Det gør mig faktisk ked af det.

Når det så er sagt, så respektere­r jeg Holger. Jeg er fuld af respekt for ham.

Når man i weekenden op til den officielle Wimbledon-start går rundt på anlaegget, er opskriften den samme år efter år.

Lørdag og søndag er mediedage. Verdens største tennisstje­rner, fotografer og officielt personale går frem og tilbage mellem hinanden, som var det en lørdag formiddag på Strøget i København.

Derfor er det nok snarere en tilfaeldig­hed, at de ikke

Jeg håber, jeg får muligheden for at tale med ham snart. Måske her

Casper Ruud

er stødt på hinanden endnu.

Bevares, Wimbledon er et stort område, men større er det heller ikke.

– Han er meget ung. Han er en virkelig god spiller. Han er frygtløs. Jeg har mine egne meninger om hans opførsel på banen, og den er lidt for vild, hvis du spørger mig, tilføjer Casper Ruud.

– Men jeg håber, jeg får muligheden for at tale med ham snart.

Måske her. Måske et andet sted, så vi kan laegge det helt bag os, men i min verden er jeg videre.

Glad for ordene

Da Ekstra Bladet efterfølge­nde talte med Holger Rune-lejren om French Openepisod­en, var danskeren også mentalt videre.

Nu handler det kun om Wimbledon, og blikket er stift rettet mod den opgave, han skal ind og udføre på graesset – først og fremmest i morgen mod Marcos Giron i første runde.

Men ordene fra Ruud gør da alligevel lidt indtryk.

– Vi har respekt for Casper. Han er en meget dygtig spiller, og vi er selvfølgel­ig glade for ordene, oplyser lejren til Ekstra Bladet.

Nordmanden kommer fra en opvarmning­sturnering i Hurlingham, hvor han slog den spanske komet Carlos Alcaraz for første gang i sin karriere, og faktisk minder Alcaraz en hel del om Rune. I hvert fald niveaumaes­sigt, siger Ruud.

– Han og Holger er lige gamle, og vi kommer til at se rigtig meget til de to i fremtiden.

– Det er jeg sikker på. Carlos har på papiret leveret staerkere, men Holger er lige i haelene på ham.

– Carlos bliver en stor trussel i fremtiden, og alle dem, der gerne vil vinde titler, skal formentlig forbi ham først.

 ?? FOTO: GONZALO FUENTES/RITZAU SCANPIX ?? Er kommet videre
– Jeg har ikke set Holger, siden kampen i Paris, så jeg har heller ikke haft mulighed for at tale med ham, fortaeller norske Casper Ruud.
FOTO: GONZALO FUENTES/RITZAU SCANPIX Er kommet videre – Jeg har ikke set Holger, siden kampen i Paris, så jeg har heller ikke haft mulighed for at tale med ham, fortaeller norske Casper Ruud.
 ?? ??
 ?? FOTO: GONZALO FUENTES/RITZAU SCANPIX ?? Holger Rune er fuldt koncentrer­et om morgendage­ns kamp i Wimbledon-turneringe­n.
FOTO: GONZALO FUENTES/RITZAU SCANPIX Holger Rune er fuldt koncentrer­et om morgendage­ns kamp i Wimbledon-turneringe­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark