Ekstra Bladet

’DET BLIVER GODT’

OM START I DANMARK: Ifølge Tour-legenden Bradley Wiggins kan de danske etaper give en god indikation på, hvem der vinder Tour de France i 2022

- KEVIN DOHERTY kd@eb.dk

– Det bliver godt, jeg kan ikke vente.

Den tidligere Tour de France-vinder og nu cykelekspe­rt på Eurosport Bradley Wiggins kan ikke få armene ned over den danske Grand Départ i årets Tour de France.

Men udover de spektakula­ere danske rammer for Tour-starten, kan de tre danske etaper også få stor betydning, for hvem der kommer til at stå øverst på podiet i Paris 24. juli.

– I stedet for en klassisk start i Frankrig, hvor de er vant til, at Touren kommer til byen, så starter den i København, og jeg tror, at de danske etaper vil vaere en god indikation for, hvem der kan vinde løbet, ligesom da (Vincenzo, red.) Nibali vandt i Yorkshire i 2014, fortaeller han på et pressemøde, hvor Ekstra Bladet er med.

Vil vaere nervøse

Vincenzo Nibali vandt anden etape i Tour de France i 2014, da hele cirkusset startede i England.

Senere tog italienere­n også den samlede sejr, og ifølge Bradley Wiggins kan man allerede vaere klogere på den naeste Tour-vinder efter de danske etaper.

– De skal vaere klar fra start. Der er ikke tid til, at man løbende kan finde rytmen, siger han og fortsaette­r.*

– Alle vil vaere meget nervøse. Jeg tror, det bliver en meget hård start på Touren. Rytterne har også en del rejsetid.

Bradley Wiggins stod selv øverst på skamlen i Paris i 2012.

Den nu 42-årige rytter har også en karriere inden for banecyklin­g, hvor han blandt andet har en OLguldmeda­lje i bagagen.

Fantastisk stemning

På første etape skal der køres enkeltstar­t i Købehavns gader, og den tidligere tourvinder roser ruten, der ifølge ham har en god laengde.

Anden etape skal feltet kører fra Roskilde til Nyborg, hvor de blandt andet skal krydse Storebaelt­sbroen,

der kan byde på lumske sidevinde.

I den tredje og sidste danske etape kører de fra Vejle til Sønderborg, og herefter går turen til Nordfrankr­ig og startbyen Dunkerque.

Og netop det faktum, at verdens største cykelløb starter i Danmark for første gang, kan give en helt fantastisk stemning, mener Bradley Wiggins.

– Jeg tror publikum bliver helt exceptione­lle, ligesom da Touren startede i England i 2014, lyder det fra ham.

Jonas Vingegaard og co. kører enkeltstar­t 1. juli, og hele Tour de France kan ses på Eurosport og Discovery+.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? – Jeg tror publikum bliver helt exceptione­lle, ligesom da Touren startede i England i 2014, lyder det fra Bradley Wiggins.
FOTO: RITZAU SCANPIX – Jeg tror publikum bliver helt exceptione­lle, ligesom da Touren startede i England i 2014, lyder det fra Bradley Wiggins.
 ?? FOTO: STEPHANE MAHE/RITZAU SCANPIX ?? Bradley Wiggins vandt Tour de France i 2012. Holdkammer­aten Chris Froome sluttede toer.
FOTO: STEPHANE MAHE/RITZAU SCANPIX Bradley Wiggins vandt Tour de France i 2012. Holdkammer­aten Chris Froome sluttede toer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark