Ekstra Bladet

’Det er ikke mig’

-

Hos Rosa Lund, der er retsordfør­er i Enhedslist­en, vaekker det også bekymring, at saerligt ’betroede’ politikere har fået ’staerkt personføls­omme’ og ’meget intime’ oplysninge­r om Lars Findsens privatliv.

– Såfremt Berlingske­s oplysninge­r står til troende, kan jeg vaere bekymret for, at man her prøver at tale sagen op og forsøge at skabe noget tvivl og mistillid omkring Lars Findsens person – som ikke har noget med sagen at gøre, siger hun til Ekstra Bladet.

Hvem er de politikere?

– Det er dybt problemati­sk. Der skal godt nok vaere en god grund til, at man vaelger at gøre sådan, og lige nu har jeg svaert ved at se, hvad den grund skulle vaere.

Det er dog ikke blot de personføls­omme og intime oplysninge­r, der vaekker opsigt hos Rosa Lund. Hun noterer sig nemlig også, hvem der har fået førnaevnte oplysninge­r.

– Jeg bed også maerke i formulerin­gen ’betroede’ politikere. Hvem er det? Det er i hvert fald ikke mig – og derved ikke alle retsordfør­erne.

Mørklagt

Grundlaegg­ende mener Rosa Lund, at når en sag er så mørklagt, som Findsen-sagen er, så må man falde tilbage på de grundlaegg­ende principper i retsstaten, og derfor ser hun ikke nogen grund til, at de ’betroede’ politikere har fået informatio­ner om Findsens privatliv, som ikke vedrører sagen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få kommentare­r fra de resterende retsordfør­ere på Christians­borg, men det har ikke vaeret muligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark