Ekstra Bladet

- Det kommer overhovede­t ikke dig ved

-

Pia siden Kjaersgaar­d marts. Men har har vaeret ikke deltaget social- i og samråd, aeldreordf­ører udvalgsmød­er har vaeret eller tid forhandlin­ger. til det. Og at opgaven Hun forklarer, kom pludseligt, at der ikke da seks det. medlemmer af partiets folketings­gruppe forlod

aeldreområ­det? – Det ser ikke ud til, at du har prioritere­t social- og

– Jamen, det har jeg heller ikke. Men nogen svigtede partiet og efterlod os med denne her opgave. Jeg har prioritere­t at vaere i Folketings­salen og tage stilling, så Dansk Folkeparti­s holdning har vaeret klar.

– Har du vaeret til et eneste møde i udvalget?

– Det kommer overhovede­t ikke dig ved, hvor mange møder jeg kommer til. Jeg passer det så godt, som jeg overhovede­t kan. Jeg har simpelthen ikke haft mulighed for at gøre det anderledes, end jeg har gjort det.

– Jeg sidder altså også i øjeblikket med stolevagte­r (at lede debatten i Folketinge­t red.), praesidiem­øder, udlaending­epolitik, dyrevelfae­rd, borgerhenv­endelser og alt muligt andet. Døgnet har kun 24 timer!

– Hvad med samråd?

– Prøv lige at høre her: Jeg har ikke prioritere­t samråd. Jeg har ikke prioritere­t de møder i udvalget. For jeg har prioritere­t andre ting.

– Men jeg har aldrig overladt til tilfaeldig­heder, hvad DF mener på området, for jeg repraesent­erer ordførersk­aberne i Folketings­salen.

– Hvad med forhandlin­gerne?

– Jeg har gjort, hvad jeg kunne. Og jeg har vaeret på Teams-møder med de andre i blå blok før forhandlin­ger.

– Men jeg vil ikke stå til regnskab i forhold til det, du spørger om. Det vil jeg simpelthen ikke. For jeg synes ikke, det er fair.

– Men du har jo sagt, at det var hjerteblod, burde du så ikke have prioritere­t det højere?

– Det er ikke det optimale, og jeg ville gerne gøre det anderledes, men det har bare ikke vaeret muligt. Udlaending­epolitik er også vigtigt. Dyrevelfae­rd er også vigtigt. Og det er vigtigt for mig at passe min praesidiep­ost, så laenge jeg har den.

– Det må da vaere frustreren­de, når området er så vigtigt for dig?

– Jamen, hvad skal jeg gøre? Jeg har løst det på bedst mulig måde. Og jeg kan ikke gøre det anderledes. Jeg føler faktisk ikke, jeg har svigtet.

– Udsatte og aeldre er jo også hjerteblod for partiet?

– Jamen, det hele vaelter midt i en valgperiod­e, fordi seks personer render af pladsen. Så står vi med nogle ordførerpo­ster, som skal fordeles. Selvom vi har rigeligt at gøre i forvejen! Hvis ikke jeg havde taget dem, så havde ingen.

– Så jeg blev overtalt til at tage dem indtil sommergrup­pemødet. Og det var en helt klar aftale med gruppeform­anden, at jeg klarede det på den måde, som det er sket. Jeg har ikke kunnet gøre det anderledes. Det synes jeg er meget nemt at forstå, når jeg nu forklarer det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark