Ekstra Bladet

HOFKOK LØJ OM GROV SEXCHIKANE-SAG

AFSLØRING: Den sexchikane­anklagede kroejer Jens-Peter Skov har over for Ekstra Bladet afvist at have haft én eneste fagforenin­gssag. Nu viser det sig dog, at han allerede i 2009 blev meldt til 3F for netop grov sexchikane mod en 19-årig kokkeelev

- LOUISE ENSTRØM lve@eb.dk

En kniv mod skridtet, ’højst sandsynlig­t flere end 100 klap bagi’ og en hånd hele vejen op ad inderlåret.

Det er bare nogle af de ting, den 64-årige indehaver af Sallingsun­d Faergekro og mangeårig samarbejds­partner med kongehuset Jens-Peter Skov allerede tilbage i 2009 blev meldt til fagforenin­gen 3F for at have gjort mod en bare 19-årig kokkeelev.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med den tidligere kokkeelev, der dog ikke ønsker at stille op til interview, men som efter grundige overvejels­er har godkendt, at sagen bliver beskrevet.

Kroejer benaegtede

Jens-Peter Skov har ellers over Ekstra Bladet pure afvist, at han skulle have haft så meget som en eneste fagforenin­gssag vedrørende arbejdsmil­jøet på kroen.

Det til trods for at Ekstra Bladet har kunnet afsløre, hvordan 37 tidligere ansatte og elever fra perioden 1991 til 2021 har følt sig udsat for seksuelle, psykiske og fysiske overgreb af den feterede restauratø­r.

I Ekstra Bladets interview med Jens-Peter Skov i forbindels­e med de første afsløringe­r blev han således spurgt, om han i de 32 år, han har haft Sallingsun­d Faergekro, havde haft ’nogen fagforenin­gs-, retssager, anlaeg til dem eller lignende vedrørende arbejdsmil­jøet,’ og til det lød svaret altså prompte:

– Nej.

– Ikke en eneste?

– Nej.

’Ingen har sagt fra’

Jens-Peter Skov har tidligere forklaret Ekstra Bladet, at han ikke erindrer de konkrete episoder om seksuel og psykisk chikane, som de mange tidligere medarbejde­re har fremført i Ekstra Bladet, men han har heller ikke benaegtet, at de er sket.

Han har forklaret sin opførsel som en del af kulturen på kroen, ligesom han har udtrykt stor forundring over, at ingen af de tidligere ansatte ifølge ham selv har sagt fra over for ham.

– Jeg synes, jeg har vaeret, som jeg har vaeret altid, men det er så åbenbart forkert, og ingen har turdet sige noget, har han således blandt andet udtalt.

Hvordan dét haenger sammen med, at han gennem årene altså påviseligt er blevet meldt til 3F for både sexchikane og temperamen­tsfulde udbrud, uden at det har givet ham anledning til at stoppe, har det ikke vaeret muligt at få svar på, da Jens-Peter Skov har afvist at stille op til interview.

Konfronter­et med den konkrete sag daemrer det dog alligevel, og i en sms til Ekstra Bladet skriver kroejeren nu således:

– Det er faktisk korrekt, at der var en sag.

– Så vidt jeg husker, mente han, at jeg havde taget ham på benet, mens han stod på en stige, som jeg passerede, lyder det fra kroejeren, der samtidig skriver, at han ikke har mere at tilføje.

Mødte ingen opbakning

Af sagen, som er håndteret af 3F Aalborg, fremgår det, at den tidligere kokkeelev blev udsat for sexchikane i et sådant omfang, at han måtte i behandling hos en psykolog, hvilket eleven via 3F bad Jens-Peter Skov om refusion for.

3F kraevede desuden en skaerpet godtgørels­e på 70.000 kroner ’henset til chikanens grove karakter’.

Eleven fik ingen af delene.

Af sagen fremgår det nemlig også, at den tidligere elev i samråd med 3F til sidst endte med at droppe sagen efter knap fire måneder, da det ved forhandlin­gsmøder ikke lykkedes at nå til enighed.

Dette skete blandt andet fordi den tidligere kokkeelev ikke mødte opbakning fra sine davaerende kollegaer.

Ekstra Bladet har desuden bedt 3F om en kommentar til sagen, men herfra er beskeden, at man er nødt til at undersøge den naermere først.

Den tidligere kokkeelev blev udsat for sexchikane i et sådant omfang, at han måtte i behandling hos en psykolog

 ?? FOTO: TV/MIDTVEST ?? Taget i løgn
Jens-Peter Skov har haft Sallingsun­d Faergekro i 32 år. Ifølge den kortlaegni­ng, Ekstra Bladet har lavet, har han udvist kraenkende adfaerd alle årene.
FOTO: TV/MIDTVEST Taget i løgn Jens-Peter Skov har haft Sallingsun­d Faergekro i 32 år. Ifølge den kortlaegni­ng, Ekstra Bladet har lavet, har han udvist kraenkende adfaerd alle årene.
 ?? PRIVATFOTO ?? Her ses, hvordan Jens-Peter Skov uopfordret udsaetter en af sine unge mandlige elever for massage. Ekstra Bladet har fået tilladelse til at bringe billedet.
PRIVATFOTO Her ses, hvordan Jens-Peter Skov uopfordret udsaetter en af sine unge mandlige elever for massage. Ekstra Bladet har fået tilladelse til at bringe billedet.
 ?? ?? Ekstra Bladet har gennem den seneste tid bragt en lang raekke afsløringe­r om Jens-Peter Skov. Her fra 19. og 21. juni.
Ekstra Bladet har gennem den seneste tid bragt en lang raekke afsløringe­r om Jens-Peter Skov. Her fra 19. og 21. juni.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: BO LEHM/NORDJYSKE ?? Jens-Peter Skov har siden 1995 stået for serveringe­n til en lang raekke af kongehuset­s fester, herunder de kongelige bryllupper. Kongehuset har dog afbrudt samarbejde­t i kølvandet på Ekstra Bladets afsløringe­r.
FOTO: BO LEHM/NORDJYSKE Jens-Peter Skov har siden 1995 stået for serveringe­n til en lang raekke af kongehuset­s fester, herunder de kongelige bryllupper. Kongehuset har dog afbrudt samarbejde­t i kølvandet på Ekstra Bladets afsløringe­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark