Ekstra Bladet

’De slipper

TEENAGERE TILTALT FOR DØDSVOLD: – Jeg ser ingen retfaerdig­hed i den tiltale, der er rejst i sagen om drabet på min far, lyder det fra datteren til den 52-årige blikkensla­ger Kim Hansen

- METTE FLECKNER METTE PEDERSEN fleck@eb.dk; mepe@eb.dk

En tidlig lørdag morgen i marts endte mødet med to 17-årige drenge fatalt for den 52-årige blikkensla­ger Kim Hansen. Han blev slået ned og døde på gaden i Frederikss­und.

Kort efter anholdt politiet de to teenagere, der ligesom den draebte er fra lokalområd­et, men ikke kendte ham. De blev begge sigtet for drab.

Fire måneder senere er der nu rejst tiltale mod de to 17-årige – ikke for drab, men for ’vold med døden til følge’. Det blev offentligg­jort i går. Begge naegter sig skyldige.

Vold med døden til følge har en strafferam­me på ti års faengsel, mens drab kan straffes hårdere.

Kim Hansens efterladte er uforståend­e over for den rejste tiltale. De mener, at de formodede gerningsma­end slipper for billigt.

Ingen retfaerdig­hed

Datteren, Michelle Kaae Toft, henviser over for Ekstra Bladet til et opslag på sin Instagram-profil. Her skriver hun:

Far, du havde lovet mig at blive gammel og passe på mig

’I dag er endnu en dag, jeg har lyst til at springe over. Alt, hvad jeg er blevet laert her i livet, er blandt andet, at man skal behandle mennesker med respekt, naestekaer­lighed og omsorg, og at der er retfaerdig­hed til. Jeg ser ingen retfaerdig­hed i den tiltale, der er rejst i sagen om drabet på min far.’

Hun tilføjer: ’Jeg og alle andre i familien skal ha’ det her ind, det er endnu mere meningsløs­t i alt det meningsløs­e.’

Kim Hansen var på vej hjem til fods efter en nat i festligt lag med venner på en lokal bar, da han mødte de to 17-årige på A.C. Hansensvej.

Han bemaerkede et ’mistaenkel­igt forhold’ og ringede til politiet.

Familieman­d

Kort efter blev han ifølge politiet slået flere steder på kroppen. Da han faldt omkuld, blev han sparket eller trampet på, indtil han lå ubevaegeli­g på jorden.

Selv om en patrulje nåede frem efter ganske kort tid, lykkedes det ikke at redde den 52-årige. Klokken 6.20 blev han erklaeret død.

Kim Hansen er af sine naermeste blevet beskrevet som ’familieman­d til fingerspid­serne’.

Michelle Kaae Toft har aldrig lagt skjul på, at hun med tabet af sin far gennemgår den vaerste tid nogensinde.

– Vi forsøger bare at overleve, sagde hun til Ekstra Bladet efter drabet. Ved bisaettels­en holdt hun en gribende tale:

– Far, du havde lovet mig at blive gammel og passe på mig. Du var min superhelt, min bedste ven, min klippe. Far, jeg kan ikke se nogen mening. Jeg søger den og ved, at den aldrig kommer, lød det blandt andet med henvisning til den brutale måde, livet blev frarøvet hendes far på.

Anklager Martin Stassen vil ikke gå naermere ind i baggrunden for, at der er rejst tiltale for vold med døden til følge og ikke for drab, som de to oprindelig­t blev sigtet for.

 ?? PRIVATFOTO ?? Forstår det ikke
Kim Hansen sammen med sin datter, Michelle Kaae Toft. Datteren er helt uforståend­e over for den rejste tiltale.
PRIVATFOTO Forstår det ikke Kim Hansen sammen med sin datter, Michelle Kaae Toft. Datteren er helt uforståend­e over for den rejste tiltale.
 ?? PRIVATFOTO ?? Kim Hansen var trofast FCK-fan. På Nedre C havde han sin faste plads, og to uger efter dødsfaldet blev han mindet forud for kampen mod PSV Eindhoven. Her blev en hvid FCK-trøje trukket ned over hans saede, ligesom hans billede tonede frem på storskaerm, mens musik fra Kim Larsen strømmede ud af højttalern­e.
PRIVATFOTO Kim Hansen var trofast FCK-fan. På Nedre C havde han sin faste plads, og to uger efter dødsfaldet blev han mindet forud for kampen mod PSV Eindhoven. Her blev en hvid FCK-trøje trukket ned over hans saede, ligesom hans billede tonede frem på storskaerm, mens musik fra Kim Larsen strømmede ud af højttalern­e.
 ?? TEGNING: JØRGEN BITSCH ?? De to 17-årige naegter sig skyldige.
TEGNING: JØRGEN BITSCH De to 17-årige naegter sig skyldige.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark