Ekstra Bladet

COMEBACK TIL MUNDBIND

Al kontakt med ryttere skal foregå med mundbind i bestraebel­serne på at undgå coronaviru­s under Tour de France

-

Midt i forventnin­gens glaede haenger bekymringe­rne som en mørk sky over Tour de France, der begynder i København på fredag.

En hel stribe ryttere har vaeret ramt af coronaviru­s i ugerne op til Touren, og det vil vaere et hårdt slag mod løbet, hvis en ny virusbølge får lov at brede sig i Tour-feltet.

Løbsdirekt­ør Christian Prudhomme forventer, at holdene skruer op for sikkerheds­beredskabe­t, så man ikke oplever en situation som i Schweiz Rundt for nylig, hvor flere hold trak sig ud undervejs.

Det sagde han på et pressemøde i Tivoli i København.

– Alle ryttere skal testes, inden de kommer til København. Derefter kommer meget til at handle om at bruge sin sunde fornuft. – I og med at Tour de France er det største cykelløb i verden, er holdene selvfølgel­ig selv meget optagede af at sikre, at deres ryttere kan vaere med hele vejen. Siden Schweiz Rundt har de strammet op internt, siger Christian Prudhomme.

Ingen håndtryk

Den Internatio­nale Cykelunion (UCI) vil i dag offentligg­øre retningsli­njer ne for løbet. Der er udsigt til et comeback til mundbinden­e, som mange hold ellers har udfaset i foråret.

Skal ryttere i kontakt med folk, der ikke er en del af løbet, skal begge parter benytte de berygtede ansigtsmas­ker.

Direktøren selv kommer også til at begraense sin naerkontak­t med løbets hovedperso­ner.

– Jeg kommer personligt ikke til at give hånd til rytterne, fastslår Christian Prudhomme.

De danske Tour de France-deltagere Andreas Kron og Mikkel Bjerg er blandt de mange, der har haft virus i kroppen i de seneste uger.

Touren bliver skudt i gang fredag med en 13 kilometer lang enkeltstar­t i København.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark