Ekstra Bladet

SKAL AEDE HAM PÅ PSYKEN

Tenniseksp­ert Michael Mortensen giver Holger Rune opskriften på, hvordan han skal overvinde Marcos Giron

- Rasmus Glud glud@eb.dk

LONDON (Ekstra Bladet): Godt nok er han ni år aeldre end danskeren, men spillemaes­sigt skal Holger Rune vise hele verden, han er langt mere erfaren end Marcos Giron.

Når de to skal i duel i dag om avancement til anden runde i Wimbledon, er det fuldstaend­ig afgørende, Rune viser, hvem der bestemmer.

Det mener tenniseksp­ert og kommentato­r Michael Mortensen, da Ekstra Bladet tager en snak med ham om, hvordan den 19-årige komet skal slå sin amerikansk­e modstander.

– Holger skal signalere på banen, at det er ham, der er bedst. Det er ham, der er den bedst rangerede spiller. Det er ham, der skal tage teten.

– Han skal ganske enkelt forsøge at aede Giron rent psykologis­k og få overtaget på den måde så hurtigt som muligt i kampen. Også selvom han har haft en ringere optakt på graes end Giron. Ganske rigtigt.

Holger Rune har tabt de to kampe han har spillet på det grønne underlag. Graes er en helt anden størrelse for ham end gruset, som han altså spiller fremragend­e tennis på.

Giron har derimod haft en god optakt.

– Hvor skuffet skal Holger Rune vaere, hvis han taber?

– Han skal ikke vaere skuffet. Marcos Giron er en virkelig god spiller, der har spillet gode turneringe­r op til Wimbledon. Han var i kvartfinal­en på Mallorca, hvor han spillede en flot kamp mod Tsitsipas (Stefanos, red.) og leverede også ganske staerkt i Halle Open.

Skal acceptere fejl

– Giron er sådan rigtig terrier-type. Han har en god fysik, han arbejder taet på baglinjen og spiller meget hurtigt.

Det er vigtigt, at Holger saetter sig på ham fra starten af, fordi ellers kan han godt risikere at løbe ind i en røvfuld og få store problemer. Det bliver bestemt ikke en nem kamp, vurderer Michael Mortensen.

Både lørdag og søndag har danskeren haft to traeningsp­as. De er blevet brugt på at forfine det offensive spil, serven og bevaegelse­rne på det hurtige underlag.

Hvis Michael Mortensen kan give to råd til danskeren, inden han skal i kamp, handler det for det første om at acceptere, at alt ikke bliver perfekt.

– Han skal koncentrer­e sig om sin egen serv og holde den. Han skal også acceptere, at der vil komme fejl og ikke lade sig slå ud af det.

– Faktisk minder de to spillere ret meget om hinanden spillemaes­sigt. De arbejder begge to taet på baglinjen, har en staerk for– og baghånd, så det bliver en kamp mellem to spillere med mange af de samme kvaliteter.

Marcos Giron ligger nummer 65 i verden – Holger Rune er nummer 29.

Marcos Giron er en virkelig god spiller, der har spillet gode turneringe­r op til Wimbledon

Han skal også acceptere, at der vil komme fejl og ikke lade sig slå ud af det

Giron er sådan rigtig terrier-type. Han har en god fysik, han arbejder taet på baglinjen og spiller meget hurtigt

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark