Ekstra Bladet

Taenkte ikke på pengene

-

LONDON (Ekstra Bladet): Var Clara Tauson klar til at spille tennis efter sin langvarige rygskade?

Efter mandagens triste scener på bane seks ved Wimbledon må konklusion­en ganske klar.

Nej.

Den 19-årige dansker var lige blevet brudt i førsterund­ekampen mod Mai Hontama, før hun lagde sig ned i smerter og til sidst trak sig endegyldig­t fra kampen. Lørdag havde hun ellers meldt sig helt klar. Hun fortalte sågar, hun var smertefri for første gang i flere måneder.

Det fik tankerne til myldre, så journalist­erne var naturligvi­s nysgerrige på netop det efter kampen.

Hovedperso­nen er dog ikke selv i tvivl.

– Var du klar til at spille den her kamp, Clara?

– Ja, 100 procent. Jeg har måske ikke fået så meget traening, som jeg havde håbet, men jeg følte jeg havde det godt, var godt tilpas på graesset, så jeg har hele tiden følt mig klar.

– Der har ikke vaeret nogen tvivl om, at jeg skulle spille, og så sker det her, sagde Tauson og bekraefted­e, at det var ryggen, den igen var gal med.

Når man deltager i Wimbledon er der lukrative pengepraem­ier på spil. I første runde er spillerne eksempelvi­s sikret 50.000 pund (431.000 kroner), men Clara Tauson afviser uden tøven, at det har spillet en rolle.

– Spillede den økonomiske gevinst ind i din beslutning om at spille kampen?

– Nej, selvfølgel­ig gjorde det ikke det. Hvis jeg havde den mindste smerte, var jeg ikke gået ind på banen, ligesom jeg ikke gjorde i Paris.

– Jeg var klar til at spille, fortalte hun, mens Søren Tauson laenede sig frem på sin stol for at lytte til, hvad der blev spurgt om, ligesom han spurgte Clara, om han ikke skulle svare på det spørgsmål.

Ved stillingen 2-1 i kampen mod Hontama var den gal første gang. Tauson fik behandling inde på banen. Hun måtte blandt andet ned at ligge og lave et par øvelser, før hun til sidst blev ført ind i et lokale, hvor hun kunne sunde sig lidt mere.

På et spørgsmål om, hvad planen er de naeste par dage, fik hun dårligt lov til at svare, før Søren Tauson igen brød ind. Men det acceptered­e hun ikke helt.

– Nej, det okay, sagde hun til sin far, før hun fortsatte:

– Jeg kan ikke svare på det lige nu. Det vigtigste for mig er at prioritere mit helbred og saette det i første raekke. Lige nu er jeg skuffet, men jeg ved også godt, hvad der skal til for at blive helt klar igen.

Clara Tauson skal efter planen også spille double, men det er nu uvist, om det kommer til at ske. Hun tager en endelig beslutning i dag.

Hvis jeg havde den mindste smerte, var jeg ikke gået ind på banen

 ?? FOTO: NEIL HALL/RITZAU SCANPIX ?? Hurtigt i kampen måtte Clara Tauson modtage behandling.
FOTO: NEIL HALL/RITZAU SCANPIX Hurtigt i kampen måtte Clara Tauson modtage behandling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark