Ekstra Bladet

HAR CHRIS ANKER MED I BOKSEN

Det bliver en både speciel og meget hård oplevelse for Dennis Ritter, når han inden laenge skal kommentere årets Tour de France uden Chris Anker Sørensen

- DANIEL NØJSEN FALLAH ANDERS JUNGE ERNST dnf@eb.dk; junge@eb.dk

– Jeg har et billede af ham, som kommer med i kommentato­rboksen hver dag. Et portraetfo­to af Chris. I en glasramme.

På fredag skal Dennis Ritter som så mange gange før saette sig i kommentato­rboksen. Han skal guide danskerne igennem endnu en udgave af Tour de France. Alligevel bliver i år noget helt saerligt.

Ikke bare fordi verdens største cykelløb starter i Danmark, men i endnu højere grad, fordi det nu bliver uden Chris Anker Sørensen ved sin side.

For den erfarne cykelkomme­ntator kommer kun til at kunne kigge på et billede af den nu afdøde danske cykelrytte­r, når han sammen med Rolf Sørensen skal kommentere verdens største cykelløb.

– Selvom det nu er nogle måneder siden, han døde, bliver det endnu mere konkret nu, og det kommer til at føles ekstra hårdt nu midt i Tour de France, fortaeller Dennis Ritter til Ekstra Bladet.

– Chris og jeg har talt så mange gange om Touren i Danmark, og hvor meget vi har glaedet os til det her. Det ville blive højdepunkt­et i vores samarbejde, så det kommer til at laegge en dyne over alt det her.

– Altså uanset hvor stor begejstrin­gen bliver – og den bliver stor – så er toppen taget af det. Det kan jeg lige så godt vaere aerlig omkring, fordi jeg taenker på Chris hver evig eneste dag.

Det var 18. september, at den tidligere cykelrytte­r døde i en tragisk ulykke, efter han under en cykeltur i Belgien blev ramt af en varevogn.

Mistede motivation­en

En dag, der efterlod Dennis Ritter i både chok og sorg, og som også fik ham til at tvivle på, om han nogensinde skulle saette sig i en kommentato­rboks igen.

– Jeg mistede motivation­en. I tiden efter hans død var det det sidste i verden, jeg havde lyst til.

Jeg ville hverken se, kommentere eller beskaeftig­e mig med cykling nogensinde igen.

Sådan havde jeg det virkelig.

Motivation­en begyndte dog så småt at komme igen for Dennis Ritter, der dog stadig havde en dyb frygt over nu at skulle kommentere uden den makker, som han gennem flere år havde brugt så mange somre sammen med.

– Jeg har vaeret meget bange for det. Jeg var jo raedselssl­agen, da jeg skulle kommentere det første cykelløb efter Chris’ død. For hvordan ville det blive? Jeg har laenet mig meget op ad ham.

– Altså han var en fantastisk makker, hvor han havde den samme indstillin­g til systematis­k forberedel­se og sådan nogle ting, som jeg havde.

Dennis Ritter har siden kommentere­t flere cykelløb, men alligevel bliver Tour de France noget helt specielt. Han glaeder sig dog samtidig over den store kaerlighed og hyldest, som Chris Anker nu igen ser ud til at få den kommende tid.

Senest kom det frem, at der på 2. etape af årets Tour de France vil vaere et gigantisk

Chris og jeg har talt så mange gange om Touren i Danmark, og hvor meget vi har glaedet os til det her

De skal se, opleve og erfare, hvor meget vi savner Chris, og hvor meget han betød for danskerne

maleri af Chris Anker Sørensen på en boldbane som en hyldest til den danske cykelhelt.

Rørt over hyldest

En hyldest, som Dennis Ritter i høj grad også kommer til at tage del i, når hele verdens øjne inden laenge vil vaere rettet mod Danmark for at følge starten på årets Tour.

– Jeg synes, det er dybt

rørende. Jeg var selv involveret mig selv en lille smule i det store projekt, der er i Holbaek Sportsby med et maleri af hans kontrafej på en fodboldban­e. Og det er simpelthen, fordi det ligger mig så meget på sinde, at de i alle de andre lande, der sender Tour de France, også kan se, hvor meget han betød.

– De skal se, opleve og erfare, hvor meget vi savner Chris, og hvor meget han betød for danskerne. Det vil jeg blive rigtig glade for. Hvis vi kan fortaelle den historie til hele verden, så får han også den hyldest, han fortjener, fortaeller Dennis Ritter.

Det betyder også, at Chris Anker på ingen måde vil blive pakket vaek under den danske kommenteri­ng på TV 2 – tvaertimod.

– Han vil altid vaere en del af det. Han vil altid vaere med os, og vi kommer til at tale om ham, når det falder naturligt ind.

– Det er først, når vi holder op med at tale om dem og taenke på dem, at de rigtigt dør. Og derfor holder vi aldrig op med at tale om Chris. Vi taler om ham, når det kommer naturligt ind, og det vil det gøre ofte.

 ?? FOTO: JONATHAN DAMSLUND FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO ?? På vej til touren
Dennis Ritter sammen med sin kommentato­rmakker, Rolf Sørensen.
Chris Anker Sørensen endte med at blive en yderst populaer cykelekspe­rt og kommentato­r på TV 2.
FOTO: JONATHAN DAMSLUND FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO På vej til touren Dennis Ritter sammen med sin kommentato­rmakker, Rolf Sørensen. Chris Anker Sørensen endte med at blive en yderst populaer cykelekspe­rt og kommentato­r på TV 2.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark