Ekstra Bladet

Professore­r: Det bør undersøges

-

Den hjemsendte FE-chef Lars Findsen retter beskyldnin­ger mod myndighede­rne, som er så alvorlige, at de bør undersøges uvildigt.

Sådan lyder den juridiske vurdering fra Frederik Waage, der er professor i forfatning­sret på Syddansk Universite­t.

Vurderinge­n deles af Jørn Vestergaar­d, professor emeritus i strafferet på Københavns Universite­t, og Lasse Lund Madsen, der er professor og ph.d. på Aarhus Universite­t.

Findsen har tirsdag udsendt sin første udtalelse om den usaedvanli­ge straffesag, der er rejst mod ham.

I den beskylder han politiet for at have rodet rundt i hans privatliv uden grund. Blandt andet igennem omfattende aflytning.

Har overtrådt regler

– Hvis det virkelig er sandt, hvad Findsen siger og antyder, stiller det alvorlige spørgsmål ved, om myndighede­rne har overholdt helt grundlaegg­ende forvaltnin­gsretlige regler og givetvis også reglerne om Findsens ret til privatliv efter Den Europaeisk­e Menneskere­ttighedsko­nvention, siger Frederik Waage.

– Jeg har svaert ved at se, at regeringen kan leve med at have de her beskyldnin­ger haengende i luften, som sagen har udviklet sig.

– Det vil formentlig vaere nødvendigt, at man får en uvildig undersøgel­se af hele sagsforløb­et og ikke mindst den omfattende aflytning og orienterin­gen af Folketinge­t, hvad jeg forstår, der også politisk er fremsat ønske om, lyder det fra Waage.

Findsen forklarer, at såvel hans hus som sommerhus har vaeret rumaflytte­t – ’hvert et ord og hver en lyd’, skriver FE-chefen.

Desuden er telefoner aflyttet, og der har fundet skygning sted.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark