Ekstra Bladet

Ofrene talte til Maxwell

-

Inden domsafsige­lsen i retten i New York havde seks ofre lejlighed til at fortaelle Ghislaine Maxwell og offentligh­eden, hvad oplevelser­ne med hende og Jeffrey Epstein havde gjort ved dem.

Et af ofrene, Sarah Ransome, beskrev, hvordan hun efter en raekke voldtaegte­r prøvede at svømme vaek fra Epsteins private ø i Caribien, Little Saint James, som gik under navnet ’Pedophile Island’.

En anden mente, at ofrene var utallige.

– Jeg har følt en voldsom overlever-skyld. Den her kombinatio­n af at blive seksuelt blottet og udnyttet, at vaere forvirret og bebrejde sig selv, resulterer i en betydelig skam, sagde Annie Farmer og tilføjede:

– Antallet af mennesker, som blev gjort ondt, kan ikke taelles.

’Kvalmende’

En advokat for et af ofrene, Virginia Giuffre, som foruden Jeffrey Epstein har beskyldt prins Andrew for seksuelle overgreb (en civil sag endte i 2022 i forlig), laeste en erklaering op på vegne af sin klient.

– Jeg vil gerne understreg­e én ting: Jeffrey Epstein var uden tvivl en forfaerdel­ig paedofil. Men jeg ville aldrig have mødt Jeffrey Epstein, hvis det ikke var for dig, lød ordene rettet mod Maxwell og fortsatte:

– Du kunne have stoppet voldtaegte­rne, overgreben­e, de kvalmende manipulati­oner, som du udførte, bevidnede og selv tog del i.

Du kunne have ringet til myndighede­rne og fortalt, at du var en del af noget frygteligt.

Maxwell udtrykte sin medfølelse med ofrene og deres smerte, inden hun kom ind på Jeffrey Epstein.

– Jeg mener, at Jeffrey Epstein var en manipulati­v, snu og kontroller­ende mand, der levede et meget opdelt liv, hvor han narrede alle i sin omgangskre­ds, sagde Maxwell, inden hun erkendte, at det var hende selv og ikke Epstein, der stod foran en domsafsige­lse.

 ?? ??
 ?? ?? Ghislaine Maxwell med sine advokater, Bobbi Sternheim og Christian Everdell, ved domsafsige­lsen.
ILLUSTRATI­ON: JANE ROSENBERG/RITZAU SCANPIX
Ghislaine Maxwell med sine advokater, Bobbi Sternheim og Christian Everdell, ved domsafsige­lsen. ILLUSTRATI­ON: JANE ROSENBERG/RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark