Ekstra Bladet

Axelsen tordner videre

-

Der er ikke så meget at gøre for tiden.

Traekker man Viktor Axelsen, skal man enten håbe på sygdom eller skader. For er spillet først i gang, så ender det med nederlag.

Det erfarede franske Brice Leverdez i Kuala Lumpur.

22-20, 21-7 tabte den ellers fremragend­e franske topspiller, og som cifrene antyder, var der spil om det i 1. saet.

Og ganske opsigtsvae­kkende syntes franskmand­en at have Axelsen nede i saekken.

Han kom på 6-0, inden danskeren overhovede­t kom i gang, men Leverdez formåede at holde forspringe­t, indtil Axelsen for alvor kom taet på ved 15-13 til franskmand­en.

Uhyrlig stime af sejre

Helt op var han nu stadig ikke. 19-16 blev til 19-18, men så fik Leverdez saetbolde. To styks. De blev dog begge misbrugt, og så havde danskeren fat.

Han vandt fire point i traek og dermed saettet.

Ja, faktisk vandt Leverdez fra 19-18 kun syv point mere i hele kampen.

For efter sideskifte­t og et par indledende bolde, var kampen slut. Axelsen gik fra 2-2 til 11-2, og efter pausen gik han fra 11-3 til 17-3, inden han kort tid efter lukkede affaeren på sin anden matchbold.

Det var 33. sejr i år. Han har spillet 34 kampe. Foreløbige eneste nederlag var semifinale­n i German Open i foråret, hvor han tabte til indiske Lakshya Sen. To gange har han trukket sig inden kampen som følge af småskader.

Siden 1. januar 2021 har han spillet 94 kampe. Fem gange er han gået fra banen som taber, hvoraf den ene var som småskadet i French Open sidste år.

Også Line Kjaersfeld­t er klar til 1/8-finalen efter sejr i tre saet over indonesisk­e Putri Kusuma Wardani, og hun skal nu op mod spanske Carolina Marín.

Både Julie Dawall Jakobsen og Line Christophe­rsen måtte til gengaeld forlade turneringe­n efter bare en enkelt kamp efter nederlag til en malaysier og en kineser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark