Ekstra Bladet

NYE BOLLER PÅ SUPPEN

KLAR IGEN: Gode venner i vidneskran­ken, ny advokat og en mystisk lydfil skal sikre frifindels­e af DF- formand Morten Messerschm­idt for anklagerne om EU-svindel og dokumentfa­lsk

- PER MATHIESSEN EMMA BUUS MOSEGAARD pma@ eb.dk; emmo@ eb.dk

Ny forsvarsad­vokat, nye vidner og nyt bevismater­iale.

Dansk Folkeparti­s formand, Morten Messerschm­idt, varsler et langt mere offensivt forsvar, når Meld- og Feld- sagen i morgen fløjtes i gang ved Retten på Frederiksb­erg.

Den aggressive stil var allerede tydelig, da Folketinge­t i går ophævede DFformande­ns politiske immunitet.

Efter afstemning­en hævdede Messerschm­idt, at flere vidner fra Dansk Folkeparti løj i retten sidste år, og at nye beviser vil styrke hans sag. Adspurgt om

Jeg håber, at folk med dårlig hukommelse denne gang husker noget af det, de mente, de havde glemt sidst

hvilket nyt materiale, der vil komme frem, svarede han:

– Masser, masser. Billeder. Lydfiler. En række nye vidner ... Jeg bliver frikendt om en lille måned.

Indkalder vidner

Da Messerschm­idt i august sidste år blev idømt seks måneders betinget fængsel for EU- svig og dokumentfa­lsk ved Retten i Lyngby, havde hans daværende forsvarsad­vokat, Peter Trudsø, ikke bedt om at få et eneste vidne indkaldt.

Dermed var det udelukkend­e anklagemyn­digheden, som havde udvalgt vidnerne.

Men selv ikke de mange vidner fra Dansk Folkeparti bakkede op om Morten Messerschm­idts påstand om, at der blev afholdt en Meld- konference samtidig med partiets sommergrup­pemøde i Skagen i august 2015.

Især lægger Messerschm­idts ringhjørne nu op til et hårdt opgør med mangeårig DF- gruppeform­and Peter Skaarup, der i dag repræsente­rer Danmarksde­mokraterne.

– Jeg havde ikke en Meldkonfer­ence på tapetet de tre dage, lød det eksempelvi­s fra Peter Skaarup, som formelt var vært for sommergrup­pemødet i Skagen

En tom kulisse

På det tidspunkt var Messerschm­idt formand for Meld – og hans nære allierede Anders Vistisen var kasserer for den skandalera­mte partiallia­nce.

Men også Anders Vistisen afviste i sit vidneudsag­n centrale dele af Messerschm­idts forklaring. De knap 100.000 EU- kroner fra Meld var efter Vistisens opfattelse en regulær medfinansi­ering af DF’s sommergrup­pemøde – og altså ikke omkostning­er til en særskilt Meld- konference.

En række udenlandsk­e vidner tegnede et billede af Meld og den tilhørende fond Feld som en tom kulisse, der kun havde til formål at lænse EU- kassen til fordel for Dansk Folkeparti og Morten Messerschm­idt.

I december sidste år afgjorde Østre Landsret dog, at retsforman­den i Lyngby, byretsdomm­er Søren Holm Seerup, havde været inhabil. Derfor skal sagen nu gå om.

Læs også lederen på bagsiden.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Nu vil han have vidner
Da Messerschm­idt i august sidste år blev idømt seks måneders betinget fængsel for EU- svig og dokumentfa­lsk, havde hans daværende forsvarsad­vokat, Peter Trudsø, ikke bedt om at få et eneste vidne indkaldt. Det er der nu.
MERE PÅ NÆSTE SIDE
FOTO: JENS DRESLING Nu vil han have vidner Da Messerschm­idt i august sidste år blev idømt seks måneders betinget fængsel for EU- svig og dokumentfa­lsk, havde hans daværende forsvarsad­vokat, Peter Trudsø, ikke bedt om at få et eneste vidne indkaldt. Det er der nu. MERE PÅ NÆSTE SIDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark