Ekstra Bladet

STIVE BRYSTVORTE­R VAR FOR MEGET

Politikens kulturreda­ktør lægger sig fladt ned og erkender, at avisen i en klumme har været seksualise­rende i sin beskrivels­e af ’ Natholdet’-vært Hadi Ka- koush Undskyld Hadi Ka- koush

- CAROLINE H. BILSTRUP cbil@ eb.dk

’ Jeg ved ikke, hvad det modsatte af en stådreng er, men det er det, jeg får, når jeg ser det nye ’ Natholdet’.

Sådan skrev en journalist fra avisen Politiken i en klumme, hvori hun beskrev den nye vært på ’ Natholdet’, Hadi Ka- koush, og hans præstation som vært i tv- programmet.

Her lod journalist­en samtidig læserne forstå, at hun altså ikke fik stive brystvorte­r over ’ Natholdet’- værten, der da ellers virker ’ utrolig sympatisk, varm og som et godt menneske’.

Politiken har lavet en fejl!

Men de ord burde Politiken slet ikke have bragt, erkender avisens kulturreda­ktør, Mette Davidsen- Nielsen, over for Ekstra Bladet.

– Det her synes jeg ikke, at vi skulle have gjort. Det skulle vi have gjort bedre. Journalist­en skulle have brugt andre og mindre seksualise­rende ord til at beskrive sin oplevelse, siger Mette Davidsen- Nielsen, der erkender at avisen har lavet en fejl.

Det her synes jeg ikke, at vi skulle have gjort

– Det er en for seksualise­rende beskrivels­e af en vært, som vi burde have fanget i redigering­en, for vi skal ikke være seksualise­rende i vores beskrivels­e folks præstation, og det er lige meget, hvilket køn de har, fortsætter redaktøren.

Mette Davidsen- Nielsen understreg­er dog, at det kun er sprogbille­det, hvor journalist­en taler om ’stive brystvorte­r’ og ’stådreng’, der ikke skulle have været bragt, ikke klummen som helhed.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Hadi Kakoush, der ikke ønsker at kommentere klummen.

Kritikken haglede ned

Det er ikke første gang, at Politiken erkender, at de har begået en fejl. Det samme skete i forbindels­e med sangerinde­n Pernille Rosendahls fødselsdag­sportræt i avisen tidligere på året.

Dengang haglede kritikken ned over Politiken, fordi flere mente, at omtalen af den 50- årige sangerinde i portrættet var sexistisk. Det blev blandt andet af sangerinde­ns søster, Christina Rosendahl, kaldt ’ et skoleeksem­pel på sexisme’.

Den massive kritik fik avisen til at undskylde.

Kede af det

’ Politiken lever af magtkritis­k journalist­ik. Når vi begår fejl, er det selvfølgel­ig helt på sin plads, at Politiken bliver kritiseret. Vi er oprigtigt kede af, at dele af fødselsdag­somtalen af Pernille Rosendahl er sexistisk. Det har bestemt ikke været vores intention, og vi har beklaget artiklen over for Pernille Rosendahl,’ skrev chefredakt­ør Anne Mette Svane dengang i en mail til fagbladet Journalist­en.

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? I september i år blev Hadi Ka- koush præsentere­t som ny vært på ’ Natholdet’. Han er ikke førstevalg­et for en klummeskri­ver på Politiken.
FOTO: HENNING HJORTH I september i år blev Hadi Ka- koush præsentere­t som ny vært på ’ Natholdet’. Han er ikke førstevalg­et for en klummeskri­ver på Politiken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark