Ekstra Bladet

Mere end 400 døde

-

Siden Jina Mahsa Amini døde i det ’ moralske politis’ varetægt i Teheran 16. september, har mange flere mistet livet i protestern­e over regimet og dets brutalitet.

Ifølge Iran Human Rights Activists havde man fredag registrere­t 402 dødsfald som følge af regimets hårdhænded­e behandling af demonstran­ter – heriblandt mindst 58 børn. Det yngste barn skulle være blot to år gammelt.

16.700 mennesker skal siden 16. september være blevet anholdt i Iran.

Iranske myndighede­r oplyser, at 54 medlemmer af de iranske sikkerheds­styrker er blevet dræbt i sammenstød med demonstran­ter. Det er et tal, som der ifølge det London- baserede medie Iran Internatio­nal ikke er mange, der tror på.

Israel får skylden

Mediet skriver, at styret har forsøgt at kapre nogle af de dræbte demonstran­ter som deres egne ’ martyrer’ i opgøret med ’ fjender af Gud’, som demonstran­terne hyppigt omtales. Som fjende af Gud risikerer man dødsstraf.

Myndighede­rne i Iran fastholder, at det er Vesten, herunder især Israel og USA, der spreder løgne og organisere­r oprøret mod præstestyr­et.

Ifølge en af regimets mest inkarnered­e ideologer, Ali- Akbar Raefipour, er taktikken med at dræbe børn udtænkt af Israel i et forsøg på at skabe ufred i Iran.

 ?? FOTO: AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Ifølge det franske nyhedsbure­au AFP blev syv mennesker, heriblandt en kvinde og to børn på 9 og 13, skudt og dræbt af overfaldsm­ænd på motorcykle­r 16. november.
FOTO: AFP/ RITZAU SCANPIX Ifølge det franske nyhedsbure­au AFP blev syv mennesker, heriblandt en kvinde og to børn på 9 og 13, skudt og dræbt af overfaldsm­ænd på motorcykle­r 16. november.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark