Ekstra Bladet

Scorer 1,2 mio.

-

Jesper Møller er kommet højt på strå i den internatio­nale fodboldver­den. DBUformand­en er ikke længere lønnet af DBU, fordi han sidder i den magtfulde eksekutivk­omité, hvor han årligt hæver 1,2 millioner kroner.

Da Jesper Møller blev valgt som formand i 2014, lagde han sin lønseddel frem for at vise, han gik 80.000 kroner ned i løn på grund af DBU’s økonomiske situation, der dengang var kritisk.

Han fik ved den lejlighed 743.340 kroner om året i løn.

Men den lønudvikli­ng har hurtigt fået andre ben at gå på de senere år.

Hensigten er, at DBU’s formand skal have en løn, der svarer til, hvad en borgmester tjener i en mellemstor kommune som Aalborg eller Odense.

Udfordring fra Norge

I 2019 blev han indvalgt i UEFA’s eksekutivk­omité, hvor han årligt får et vederlag på 1,2 millioner kroner for at sidde i det mest magtfulde organ i europæisk fodbold.

Jesper Møller har fortalt vidt og bredt om, at han ikke skal have dobbelthon­orar. Derfor sparer DBU hans formandsho­norar, så længe han også er indvalgt i UEFA.

I 2023 er Jesper Møller på valg igen til UEFA’s eksekutivk­omité, hvor han dog kan forvente, han skal kæmpe for pladsen, fordi den åbenmunded­e norske formand, Lise Klaveness, har i sinde at stille op.

Og hun holder ikke sin mund. Hun er stærkt kritisk over for, hvad der foregår på de bonede gulve i fodboldens lukkede verden.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? En krammer fra statsminis­teren skal man ikke kimse ad.
FOTO: JENS DRESLING En krammer fra statsminis­teren skal man ikke kimse ad.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark