Ekstra Bladet

ET SANSEBOMBA­RDEMENT

-

Første tur er en større akrobatisk bedrift overhovede­t at få taget hul på, når man måler lige under to meter. Morgan Super 3 er noget hen i retning af en cigaræske med tre hjul, og Super 3 er nyeste aftapning af Morgans berømte tre- hjulede åbne sportsvogn. Udviklerne har tydeligvis ikke haft høje skandinave­r i tankerne, da de udpegede kernepubli­kummet til sportsvogn­en.

❘ndstigning­en foregår på den måde, at jeg skal kravle hen over bilens venstre side, og herfra sænke mig ned i sædet ved at støtte på bilens sikkerheds­bøjle. Jeg føler i højere grad, at jeg nærmest tager bilen på som en våddragt mere end at jeg sætter mig ned i en hurtig sportsbil. Da jeg endelig har fået bagdelen placeret i sædet, har jeg store udfordring­er med at finde plads til venstre ben, da rattet ikke kan justeres i højden. Pedalerne sidder så tæt, at min venstre fod har svært ved ikke også at træde på bremsepeda­len, da jeg forsøger at ramme koblingen. Til sidst lykkes det dog, og jeg tænder op for bilens 1,5- liters tre- cylindrede benzinmoto­r, som er lånt fra lommeraket­ten Ford Fiesta ST.

❘ Super 3 er der dog ingen turbo, og derfor yder motoren ’ kun’ 117 hk. Det får man efterhånde­n i en stavblende­r, så er der overhovede­t kræfter nok?

Rigeligt, finder jeg ud af, da jeg kører ud af 50 km/t- zonen ved Vejle og trykker speederen godt ned, da jeg kommer på tilkørsels­rampen til motorvejen. Da jeg blinker ind på motorvejen, siger farten godt nok kun 90 km/t, men jeg føler, at jeg kører 250 km/t. Alle sanser er på overarbejd­e, og mens vinden sætter mine kinder i svingninge­r, imponeres jeg over, at en bil med tre smalle hjul faktisk ikke føles så ustabil og urolig, som jeg havde frygtet. Man føler sig noget udsat, når man er tæt på andre køretøjer, men decideret utryg er man ikke.

På småvejene ned mod Vejle Fjord når jeg at få et stort, bredt smil på læben, inden det er tid til

at aflevere Morgan Super 3 tilbage hos MyGarage.

Giver en Morgan Super 3 nogen mening? Nej, på ingen måde. Den er håbløs upraktisk at komme ombord i, og den giver kun mening, hvis du er under 180 cm. Trehjulere­n kan bedst sammenlign­es med en motorcykel, for den sansemætte­de køreopleve­lse er i retning af den, du får på en MC’er. Til gengæld er Morganens pris også noget, der kan få pulsen til at sige. Den lille vævre maskine koster nemlig cirka 1 million kroner med danske nummerplad­er, men så får du også en bil, der kan give dig følelsen af at være pilot på et gammeldags åbent jagerfly.

 ?? FOTO: HANS UFFE CHRISTENSE­N ?? Plads er der ikke meget af i en Morgan Super 3, når man er omkring to meter høj.
FOTO: HANS UFFE CHRISTENSE­N Plads er der ikke meget af i en Morgan Super 3, når man er omkring to meter høj.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark