Ekstra Bladet

FORKÆRLIGH­ED FOR VW GOLF

FORNUFTEN I FOKUS: Carsten Linnemann fra ’ Luksusfæld­en’ har haft en stribe af den ikoniske bilmodel gennem tiden, men hvad vigtigere er, så skal økonomien altid gå op, når han skifter bil

- KIRI KIM LASSEN JENSEN

Interesser­er du dig for biler?

– Man kan sige, at jeg i hvert fald ikke er uinteresse­ret i biler, selvom jeg ikke er den, der ved mest om emnet eller sparker dæk eller den slags. Jeg har altid været rigtig glad for bilmærket Volkswagen, og jeg har haft en del Golf’er gennem tiden.

Hvorfor lige Golf?

– Jeg har altid været begejstret for Volkswagen, og Golf’erne har bare altid været nogle fede biler med deres kantede udseende. Der er noget helt særligt over dem, og i dag er Golf l’eren jo blevet en kult bil, og med god grund for den var jo også noget særligt, da jeg var ung.

Hvor mange Golf’er har du haft?

– Så skal jeg lige huske tilbage. Min første var en VW Golf ll’er, og sidenhen anskaffede jeg mig også en Golf Cabriolet. Den var både rigtig sjov og rigtig dyr. Den kostede spidsen af en jetjager, og kørte maks 10 kilometer på literen. Men jeg var glad for den. Jeg havde også en VW Golf GT❘, og den seneste Golf, jeg har haft, var en 7’er.

Har du kun kørt i Golfer?

– Nej, jeg har da også haft en Passat - men det var fordi, den havde samme motor som en Golf GT❘.

Hvad var din første bil?

– Det var faktisk ikke en Golf, men en Fiat Uno i hvid. Jeg var 20 år gammel, og vidste ikke noget om biler, og gik bare ind til en bilforhand­ler og kørte derfra i den. Det var ikke vildt gennemtænk­t.

Hvordan har du finansiere­t dine biler gennem tiden?

– Ud fra et rent økonomisk spørgsmål har jeg aldrig købt biler fra ny, for så kan man vinke farvel til de første 20 procent af købesummen, allerede inden man når hjem og parkerer bilen. Det har aldrig været en god forretning at købe biler fra ny.

Nu er jeg spændt på, hvad du så kører i nu?

– Jeg kører faktisk i en BMW. □n BMW 218i Gran Coupé, og det var lidt af et tilfælde. For jeg ved som sagt ikke så meget om biler, men den var virkelig flot, og så kørte den tilmed virkelig godt, og så var jeg så heldig, at jeg kunne få en næsten absurd god pris for min gamle Golf, faktisk samme pris, som jeg selv havde givet i sin tid, hvilket jo normalt er uhørt for brugte biler. Så slog jeg til og blev BMW- ejer.

Hvordan med økonomien bag den?

– Jeg er kun den anden ejer, og bilen var to år gammel, da jeg købte den, og oven i det havde den tidligere ejer havde tilmed kun kørt lidt i den, så man kan sige, at toppen af afskrivnin­gen allerede var skåret af prisen.

Hvor meget kører du om året?

– Omkring 25.000 kilometer. Der er en del kilometer i mit arbejde.

Hvad holder du så af at lytte til, mens du kører?

– Absolut ingenting. Der er altid fuldstændi­g stilhed. Jeg kører bare bil og nyder mit eget selskab. ❘ hverdagens trummerum er det en kærkommen stund, jeg har for mig selv, og ikke skal forholde mig til andet end mig selv.

Er du typen, der kører søndagstur?

– ❘kke med de benzinpris­er, men vi har kørt en del på skiferie ned gennem □uropa til Østrig. Det er både et billigt alternativ, og så har man jo også friheden til at dreje af og ændre planer.

 ?? FOTO: TV 3 ?? Carsten Linnemann, ekspert i Luksusfæld­en, har en forkærligh­ed for VW Golf.
FOTO: TV 3 Carsten Linnemann, ekspert i Luksusfæld­en, har en forkærligh­ed for VW Golf.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark