Ekstra Bladet

TILBAGE TIL START

- Mads Kastrup

DET SKER ikke så tit. Vi ved det. Men Ekstra Bladet takker Folketinge­t.

I går besluttede et flertal i tinget at ophæve Morten Messerschm­idts grundlovss­ikrede politiske immunitet.

MELD- OG FELD- sagen mod Dansk Folkeparti­s leder kan nu gå om ved byretten. Vi gravede sagen mod Messerschm­idt frem i 2015. Fordi det er vigtigt for demokratie­t, at der sættes en hegnspæl for, hvor meget en politiker må jonglere med betroede midler.

Samtidig var det også Ekstra Bladet, der godtgjorde, at byretsdomm­eren i den første retssag, Søren Holm Seerup, med sit virke på de sociale medier ikke så ud til at leve op til kravet om, at en dommer skal være uhildet.

FORELØBIG HAR vi altså her på avisen dokumenter­et sagen mod Morten Messerschm­idt for derpå at udstille dommeren i sagen. Vi bryster os gerne af begge dele. Og vi ville hade at se det gode arbejde gå tabt.

Nu begynder sagen på ny i byretten. Følg med i Ekstra Bladet og på eb. dk. Anklagemyn­digheden fastholder påstanden om fængselsst­raf for svig og dokumentfa­lsk.

DOMMER SØREN Holm Seerup blev erklæret inhabil for i kommentare­r og med ’ likes’ på Facebook at have demonstrer­et antipati mod Dansk Folkeparti, partiets politik i almindelig­hed og den tiltalte i særdeleshe­d.

Det går naturligvi­s ikke. Vi vil have en upartisk og redelig rettergang samt en klar afgørelse.

MESSERSCHM­IDT hævdede i går, at han både har nye vidner og lydfiler klar, der vil godtgøre hans uskyld og udstille tidligere DF’ere som løgnere i sagen mod ham.

Det ser dermed ud til, at vi får et nyt afsnit i den farce, der allerede ved DF’s dannelse i midten af 90’ erne blev døbt ’ Dansk Dolkeparti’.

DF TALTE i årevis om svindel med EUpenge. Efter Ekstra Bladets afsløringe­r af fiktive Meld- konference­r og proforma- bestyrelse­r fyldt med stråmænd står dets leder således tiltalt som selve personifik­ationen af det, partiet indædt hævdede at være imod.

SAGEN INDLEDES efter planen i retten i morgen. Vi kan næsten ikke vente.

Læs også siderne 6, 7 og 8.

Vi vil have en upartisk og redelig rettergang samt en klar afgørelse

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Nu har Folketinge­t sørget for, at Morten Messerschm­idt (DF) er klar til en ny runde i byretten.
FOTO: LINDA JOHANSEN Nu har Folketinge­t sørget for, at Morten Messerschm­idt (DF) er klar til en ny runde i byretten.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark