Ekstra Bladet

En del af noget lort

- Michel Wikkelsø Davidsen EKSTRA BLADETS SPORTSCHEF DER FINDES

en del pressemøde­r, som jeg ikke husker et ord af. Der findes også mange, som jeg ville ønske, jeg aldrig havde været til.

Og så findes der få som det, Kasper Hjulmand leverede efter nullerten mod Tunesien. Men det vil blive husket, det vil blive omtalt uden for landets grænser – og det kan ende med at give landstræne­ren problemer.

Han langede ud efter FIFA, og han langede ud efter Qatar. Elegant, ja, men stadig med svirp nok til, at emiren og hans kronragede lakaj FIFA- præsidente­n Gianni Infantino vil rykke lidt i læderstole­ne.

– Lige nu er jeg ikke sikker på, om jeg er en del af noget, jeg kan lide, sagde Hjulmand blandt andet og slog fast, at det var vigtigt at skifte retning.

Det kan jeg ikke tolke som andet end en henvisning til FIFA, der med Infantino i spidsen har haft den retning at kalde kritikere for racister frem for at kigge sig omkring i Qatar og give plads til fokus på de menneskere­ttigheder, som forbundet normalt påstår at gå op i.

NÅR KASPER HJULMAND har det svært i Qatar, skyldes det højst sandsynlig­t, at den danske landstræne­r er gået ind i jobbet med mere end kun en drøm om, at vinde en slutrunde med Danmark. Han vil gerne rykke noget uden for fodbolden. Han drømmer om mere empati i verden, fik han sagt på pressemøde­t i Qatar. Det flugter ikke særligt godt med at være del af en verden, som alverdens diktatorer vasker deres image i, og hvor pengestrøm­mene ofte starter i nogle af verdens værste lande, inden de blandt andet også havner i Hjulmands lomme.

DET ER SVÆRT – om ikke umuligt – at holde sig på dydens smalle sti, hvis man vil være en del af fodbolden. Og det ved Kasper Hjulmand også.

Jeg tror bare ikke, at han havde regnet med, at FIFA ville kaste sig for fødderne af Qatar på den måde, som vi har set indtil videre.

Derfor forstår jeg godt, at Kasper Hjulmand har det svært som person og menneske lige nu. Men han kunne og burde have forudset det.

Alle vidste, at der ikke er plads til homoseksue­lle i Qatar. De fleste vidste, at kvindesyne­t hører et andet århundrede til. Og mange havde nok forventet, at der ville blive truet med bål og brand, hvis man ville protestere mod det.

Jeg kan godt lide, at Danmark har en landstræne­r, der insisterer på ordentligh­ed, men skulle han så overhovede­t være taget til VM i Qatar?

Nu håber Hjulmand på unge, progressiv­e mennesker til at sikre, at fodbolden kæmper for at gøre noget godt. Altså det modsatte af, hvad fodboldens øverste organ har gang i lige nu.

MEN I STEDET for at håbe på alle andre, burde Hjulmand i stedet kræve noget af sin egen formand, Jesper Møller, der sidder i VIP- loungen sammen med Gianni Infantino. Det er deroppe, det hele sejler. Det er deres skyld, at Kasper Hjulmand lige nu er en del af noget værre lort.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark