Ekstra Bladet

AFVISER LØKKES INDBLANDIN­G

Moderatern­es gruppeform­and, Henrik Frandsen, vil ikke svare klart på, hvor meget tid partiet har brugt på at baggrundst­jekke den afgåede nordjyske spidskandi­dat Kristian Klarskov

- EMMA BUUS MOSEGAARD buus@ eb.dk

Moderatern­e står fast på, at det er kandidaten Kristian Klarskovs egen beslutning, at han forlader Folketinge­t.

Det fortæller partiets gruppeform­and, Henrik Frandsen, der er blevet sendt i byen for Lars Løkke til at svare på spørgsmåle­ne om sin nu tidligere partikolle­ga.

– Kristian har selv truffet den her beslutning, og det har jeg meget stor respekt for, at han har. Det har han gjort på baggrund af nogle artikler i Jyllands- Posten og af hensyn til sin familie, så de kan komme videre. Og det respektere­r jeg fuldt ud.

Nul vellykkede virksomhed­er

Han siger, at han ikke ved, om Lars Løkke, der er partileder, har talt med Kristian Klarskov forud for beslutning­en, og han vil desuden ikke nærmere ind på, om Løkke har været med til at påvirke Klarskovs beslutning.

Jyllands- Posten bragte mandag historien om, at Kristian Klarskov har stået bag lige præcis nul vellykkede virksomhed­er, selvom han af partiet er blevet fremført som en succesfuld serie- iværksætte­r. Bare to dage efter nyheden trak han sig så fra Folketinge­t i går formiddag.

Hvor mange minutter?

Tilbage står spørgsmåle­t, om Moderatern­e og Lars Løkke nogensinde lavede et simpelt baggrundst­jek på den mand, som de har turneret med som en af bagmændene bag partiets erhvervspo­litik, blandt andet fordi han efter sigende havde været med til at skabe arbejdspla­dser i Nordjyllan­d.

– Hvor lang tid har I i parti

Vi synes selv, vi har gjort et godt stykke arbejde med vores omkring 50 kandidater

et brugt på at undersøge, om han faktisk var den her iværksætte­r-wonderboy, som I har fremført ham til at være? Hvor mange minutter?

– Det kan jeg ikke svare

dig på, siger Henrik Frandsen.

– Men burde I have tjekket ham bedre? Burde I selv have fundet frem til de der ting, som man kan google sig til?

– Jamen, man kan altid sige: ’ Hvor meget skal man tjekke, hvor meget skal man ikke tjekke’ og så videre. Vi synes selv, vi har gjort et godt stykke arbejde med vores omkring 50 kandidater. Man kan altid diskutere, hvor man skal lægge snittet, og nu står vi her, hvor vi står.

Efter Jyllands- Postens første historie kunne mediet og Politiken berette, hvordan et lokalt bestyrelse­smedlem i Nordjyllan­d, Eva Lund Eriksen, allerede under valgkampen advarede den nordjyske lokalforma­nd, Rasmus Larsen, om, at noget ikke stemte overens.

Andre på vippen

Kristian Klarskov, der nu er ude af Folketinge­t, er ikke den eneste Moderatern­e- politiker, der har gjort sig uheldigt bemærket i medierne.

Blandt andet er Jeppe Søes fortid blevet gennemgået af Berlingske, som har fundet en lang række eksempler på sexistiske bemærkning­er fra Søe. Ekstra Bladet har desuden beskrevet, hvordan han står bag en lang række pornokling­ende hjemmeside­r.

Broget fremtid

Også Tobias Grotkjær Elmstrøm har en broget fortid. Eller snarere fremtid. For i begyndelse­n af næste år skal han foran en dommer i en tvist om en uretmæssig fyring i politikere­ns advokatfir­ma, der endte med en bøde på 400.000 til Tobias Grotkjær Elmstrøm i Ligebehand­lingsnævne­t. En sag, han har valgt at tage med sig i retten.

– Jamen, jeg kan ikke gå ind i de sager, du nævner her. De har ikke noget med den her sag at gøre, som vi snakker om her.

– Jeg har meget, meget stor tillid til, at de 16 medlemmer, vi har i Moderatern­es folketings­gruppe, og nu træder Mohammed Rona ind, er dygtige folk. Og det er faktisk folk fra det virkelige liv, siger Henrik Frandsen.

 ?? FOTO: IDA MARIE ODGAARD ?? Nul succes
Kristian Klarskov har stået bag lige præcis nul vellykkede virksomhed­er, selvom han af partiet er blevet beskrevet som en succesfuld serie- iværksætte­r.
FOTO: IDA MARIE ODGAARD Nul succes Kristian Klarskov har stået bag lige præcis nul vellykkede virksomhed­er, selvom han af partiet er blevet beskrevet som en succesfuld serie- iværksætte­r.
 ?? ARKIVFOTO: EMIL AGERSKOV ?? Henrik Frandsen er nyvalgt gruppeform­and for Moderatern­e på Christians­borg.
ARKIVFOTO: EMIL AGERSKOV Henrik Frandsen er nyvalgt gruppeform­and for Moderatern­e på Christians­borg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark