Ekstra Bladet

Kirker må aflyse – for dyrt at fyre op

- LAURITS HJORTKJÆR HENNINGSEN lh@eb.dk

Ingen går fri af de stigende energipris­er – heller ikke de højere magter.

Det er nemlig dyrt at varme de gamle middelalde­rkirker op, og derfor er flere kirker i Midt- og Vestjyllan­d nødsaget til at aflyse flere gudstjenes­ter, skriver TV Midtvest.

– Det er meget usædvanlig­t, men vi står også i en usædvanlig situation. Flere steder har man brugt det budget, der var at gøre godt med, fortæller Henrik Stubkjær, der er biskop i Viborg Stift, til TV Midtvest.

Vi nærmer os jul, som er en højtid for kirkerne, der har indlagt mange gudstjenes­ter i de kommende måneder. Men flere kirker, der hører under Viborg Stift, har fået lov til at holde færre gudstjenes­ter frem til påske for at holde varmeregni­ngen nede.

Må løfte i flok

Når danskere over en bred kam er nødsaget til at spare på energien, gælder det også kirkerne.

Ifølge Henrik Stubkjær må vi løfte i flok i krisetider, men han er dog bekymret for, at de færre gudstjenes­ter ’ aflærer’ folk at komme i kirken.

Det er meget usædvanlig­t, men vi står også i en usædvanlig situation.

 ?? FOTO: CASPER HOLMENLUND CHRISTENSE­N ?? Biskop i Viborg Henrik Stubkjær er bekymret for, at lukkede kirker vænner folk af med at komme i kirken.
FOTO: CASPER HOLMENLUND CHRISTENSE­N Biskop i Viborg Henrik Stubkjær er bekymret for, at lukkede kirker vænner folk af med at komme i kirken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark